Vremea, cum abordează specialiștii schimbările meteo în raport cu florile
Vremea, cum abordează specialiștii schimbările meteo în raport cu florile. În calitate de cultivatori și florari luăm cele mai bune decizii. Cu un management bun, putem avea atât flori, cât și afaceri care înfloresc!
Putem controla atât de multe aspecte ale afacerii noastre dar vremea este întotdeauna un wild card. Sunteți un fermier ce produce răsaduri de flori în fiecare săptămână sau administrați o florărie? Aproape sigur ați fost umilit de Mama Natură.
În acest articol de blog vom explora câteva sfaturi și trucuri pentru a menține totul pe drumul cel bun. Nu uitați că la Florărie Craiova vă puteți bucura de o gamă largă de buchete și aranjamente florale. Tot ce trebuie să faceți este de a accesa secțiunea de magazin online.
De asemenea, puteți intra în contact cu noi. Un membru al echipei va lua legătura cu dvs. în cel mai scurt timp.
Cum treci peste obstacolele cauzate de vremea nefavorabilă ca fermier de flori
Să începem pe teren, unde fermierii de flori se confruntă cu amenințări de îngheț, valuri de căldură bruste, secetă și ploi!
Este extrem de important să aflați despre ultima zi fără îngheț, astfel încât să nu grăbiți plantarea de primăvară. Vă ajută să discutați cu fermierii și cultivatorii locali pentru a învăța din experiența lor.
Majoritatea fermierilor de flori cultivă plante mici din semințe în celule individuale în interiorul unei tăvi de creștere. Cultivatorii expun aceste plante mici la câteva ore de soare și vânt în condiții de aer liber timp de câteva zile înainte de plantare pentru a le „întări”.
„Întărirea” se face prin mișcarea fizică a puieților din spații adăpostite în afară. Înseamnă că, dacă se prognozează vreme dificilă, e relativ ușor să mutați plantele în siguranță. Menținerea aplicației meteo funcționale tot timpul vă va ajuta să primiți o avertizare dacă vremea se schimbă.
Dar ce se întâmplă dacă micile plante au fost plantate în câmp și condițiile dăunătoare se îndreaptă spre ele?
Ger, zăpadă și vânt
Pentru riscul de îngheț, furtuni de zăpadă târzii neașteptate sau vânturi puternice, cultivatorii își acoperă plantele folosind un strat sau două de „pânză de îngheț”. Aceasta este așezată deasupra rândului, fixată în loc și îndepărtată atunci când este sigur că vremea rea nu se va întoarce.
Vorbim despre muncă suplimentară și costuri crescute, dar se poate salva o cultură întreagă de daunele cauzate de îngheț sau de vânturile intense. Și în toamnă? Frigul de toamnă poate fi la fel de dăunător ca înghețurile de primăvară, așa că păstrați la îndemână pânza!
Valuri de căldură și soare arzător
Pentru valuri de căldură bruște sau soare arzător, o cârpă ușoară, tifonată, ținută deasupra culturii poate oferi suficientă protecție pentru a preveni arderea și a ajuta culturile. De exemplu, lalelele preferă cerul acoperit.
Vremea secetoasă
Dar condițiile de secetă? Sună evident, dar plantele au nevoie de sol bine udat pentru a crește. Aveți acces la o sursă de apă, cum ar fi un iaz, un lac sau un pârâu? Pomparea apei spre rezervorul de retenție sau direct la furtunurile de picurare așezate de-a lungul rândurilor sunt acțiuni necesare.
Dar, în absența unei surse de apă, este necesară o anumită creativitate. Umbrirea poate ajuta, fie prin pânze, crengi de copaci așezate cu grijă peste răsadurile mici, sau inter-plantarea culturilor de acoperire mai înalte. Acestea, având o creștere mai rapidă, vor putea proteja răsadurile în timpul creșterii lor timpurii.
Alte modalități de conservare a apei includ captarea ei pentru utilizarea viitoare în butoaie de ploaie sau cisterne. Acoperirea recipientelor e necesară pentru a preveni creșterea larvelor de țânțari sau accidentele.
Prea multă ploaie
Ce facem când ploaia pare că nu se mai oprește? Inundațiile sunt mai greu de gestionat, mai ales dacă reprezintă o situație rară și apare repede. Dacă apa se adună într-un punct jos și poate oferi o cale de evacuare, puteți ajuta apa săpând un șanț superficial.
Dacă inundațiile sunt o problemă recurentă, asigurați-vă că vă orientați rândurile perpendicular pe panta câmpului, astfel încât să încetinească apa. Poate că veți dori să luați în considerare chiar plantarea de soiuri perene pentru a preveni eroziunea solului.
Dăunători de grădină și prădători
Mama Natură vine îmbrăcată în multe „haine” meteorologice, dar din când în când aduce și prădători pe patru picioare, precum căprioarele!
Producătorii care se confruntă cu această problemă jură că CD-urile strălucitoare (atârnate să sufle în vânt) țin căprioarele la distanță. Alții raportează că fâșiile de țesătură sau bandă adezivă care flutură în vânt le vor împiedica să ronțăie vârfurile florilor.
Cum abordăm vremea în timpul evenimentelor
Florarii lucrează de obicei în mediile bine controlate ale magazinelor și depozitelor lor. Dar toate acestea se schimbă atunci când florile de evenimente sunt planificate pentru locurile în aer liber.
Aranjamentele florale frumoase se pot ofili și lăsa din cauza căldurii și a umidității, iar vântul poate deteriora petalele delicate. Câteva idei de tratare a efectelor meteo asupra aranjamentelor florale includ:
- păstrarea lucrurilor la rece. Minimalizați timpul dintre spațiul de lucru al florariei dvs. și eveniment, asigurându-vă că aveți timpul necesar pentru asamblare. Dacă trebuie să livrați devreme, verificați dacă locația are spațiu frigorific disponibil și dacă florile vor fi ferite de daune. Locația are disponibil doar spațiu frigorific comun? Achiziționați niște absorbante de etilenă pentru a preveni deteriorarea cauzată de fructe și legume;
- pentru a combate ofilirea utilizați produse florale pentru a încuraja absorbția apei. Asigurați-vă că tulpinile sunt bine hidratate înainte de aranjare și din nou după ce buchetele sunt realizate. Sprayurile de finisare finală vor ajuta la prevenirea pierderii de apă, iar florile vor arăta mult mai bine;
- evenimentul include buchete de masă? Completați vazele odată ce sunt la locul lor folosind cuburi de gheață, ceea ce va ajuta la menținerea florilor reci și hidratate;
- pentru aranjamentele fragile care pot fi afectate de vânt, înfășurați-le cu tul sau tifon și poziționați-le chiar înainte de începerea evenimentului. Asigurați-vă că utilizați apă din belșug pentru a preveni ofilirea. Folosirea unei sticle de pulverizare pline cu apă pentru a stropi ușor va ajuta florile să arate cât mai bine pe parcursul întregului eveniment;
- când norii amenință și o ploaie pare iminentă, locațiile pot oferi adesea umbrele mari pentru a vă proteja aranjamentele de ploile abundente.
Sfaturi finale pentru a lucra bine cu Mama Natură
Vă ajută să planificați, astfel încât surprizele nedorite să fie reduse la minimum. Asta înseamnă să planificați de la cât de multă apă va avea nevoie aranjamentul, până la cum trebuie să vă protejați instalațiile florale de vânt și căldură.
De asemenea, vă ajută să vă gestionați așteptările. Deoarece vremea este o provocare pentru toți fermierii și florarii, există multe de învățat de pe forumurile online și resursele axate pe culturi de specialitate.
Învățarea de la ceilalți vă poate ajuta să abordați majoritatea, dacă nu chiar toate, provocărilor pe care Mama Natură le-ar putea arunca!
Și, în cele din urmă, vă ajută să vorbiți despre „ce se întâmplă dacă” cu clienții dvs. S-au gândit la ce ar putea face dacă prognoza meteo sugerează că evenimentul lor în aer liber ar putea fi supus unei ploi în locul soarelui strălucitor la care visează?
Au o alternativă interioară sau sunt dispuși să tolereze o întârziere sau un pic de ploaie?
Doar pentru că vorbiți puteți evita o mulțime de dezamăgiri într-o zi specială. Amintiți-vă că, fără soare, vânt și ploaie, nu am ajunge niciodată să avem flori atât de frumoase pentru a putea decora un eveniment!
Lasă un răspuns