Vara, cum trebuie să ne îngrijim de plantele cu flori în sezonul cald

Vara, cum trebuie să ne îngrijim de plantele cu flori în sezonul cald

Vara, cum trebuie să ne îngrijim de plantele cu flori în sezonul cald

Postat de: Florarie Craiova Categorie: Flori Etichete: , , , , , , , , , , Comentarii: Un comentariu

Vara, cum trebuie să ne îngrijim de plantele cu flori în sezonul cald. La final de vară vedem ce a fost bine și ce putem schimba în viitor. Plantele cu flori, fiind delicate și foarte sensibile la mediul înconjurător, au nevoie de îngrijire și protecție specială.

Vara este anotimpul extremelor care pot afecta florile

În special o vară severă este adesea destul de dăunătoare pentru ele. Mai ales dacă nu luați măsuri adecvate pentru a le proteja împotriva surplusului de căldură și a lipsei de apă. Prin urmare, este necesar să vă pregătiți pur și simplu pentru sezonul estival în prealabil.

Oferiți cea mai eficientă protecție plantelor dvs. de grădină.

Următoarele sunt câteva sfaturi pentru a avea grijă de plantele cu flori vara. Continuați să citiți acest articol de blog oferit de Florărie Craiova. Analizați ce puncte ați bifat în această vară și vedeți ce puteți îmbunătăți pentru anii următori. Dacă aveți și alte sfaturi care credeți să sunt relevante pentru comunitatea noastră vă invităm să ne lăsați un mesaj în secțiunea de comentarii.

Udare regulată

În sezonul estival este important să vă udați florile cel puțin o dată pe zi. Plantele pierd multă apă în acest sezon și pot să se ofilească sau să aibă creștere scăzută dacă nu sunt bine hidratate. Când vorbim despre determinarea cantității de apă pentru a proteja plantele cu flori din grădina dvs., trebuie să vă gândiți la speciile florilor și la necesitățile lor de apă.

Alți factori pe care pur și simplu îi puteți lua în considerare sunt tipul de sol din grădina dvs. și cantitatea de precipitații din zonă.

Investiția în soluții de umbrire este extrem de importantă vara

Investiți în soluții de umbrire pentru plantele dvs. delicate care se află în grădina cu flori, mai ales în intervalele orare când radiația solară este puternică. Aceste dispozitive sunt ușor de accesat în magazinele online și în reprezentanțele horticole.

Grosimea materialului poate varia. Alege materialul în concordanță cu plantele din grădina ta. Instalați plasele peste copaci și/sau parțial pe margini pentru plantele cu flori.

Ajutați solul să rețină umezeala

Una dintre consecințele căldurii de peste vară este că solul tinde să devină uscat din cauza evaporării sporite. Plantele mai mari au rădăcini adânci astfel încât vor putea absorbi apa din straturile inferioare ale solului. Putem spune că acestea sunt mai ferite de riscul rămânerii fără apă în timpul sezonului cald, însă și acestea trebuie ținute sub strictă observație!

Cu toate acestea, majoritatea plantelor de grădină, cum ar fi arbuștii și tufișurile (și în special plantele în ghivece) au nevoie de ajutor pentru a-și menține solul umed. O modalitate simplă este de a adăuga puțină argilă în sol, astfel încât să se păstreze suficientă umiditate chiar și pe vremea uscată de vară.

O altă modalitate este de a presăra o cantitate consistentă de mulci după plantare, deoarece ajută la stabilizarea temperaturii solului și la păstrarea umezelii în el. Puteți acoperi solul cu mulci care conține frunze uscate, iarbă, bucăți de lemn etc. pentru a reduce viteza de evaporare a apei.

Conservarea apei este îmbunătățită și prin utilizarea vermicompostului în sol.

Îndepărtați buruienile din grădină

Buruienile “concurează” pentru resurse cu plantele utile și pot adăposti dăunători și boli. Pentru ca florile tale să se bucure de toată atenția, este important să scapi de orice buruieni care cresc în grădina de flori.

În cazul în care creșteți flori într-o grădină de mici dimensiuni sau folosiți ghivece și vaze, veți controla buruienile doar prin dezrădăcinarea lor. Pentru o grădină mai mare, puteți să folosiți unelte de grădină, de exemplu, o sapă și veți înlătura iarba mult mai repede și eficient.

Aplicați îngrășăminte adecvate pentru vara viitoare

În timp, solul grădinii se deteriorează, lăsând plantele deficitare în nutrienți. Odată ce observați semne de fertilitate scăzută a solului în grădina dvs., e important să aplicați imediat îngrășăminte adecvate florilor.

Cele mai bune îngrășăminte pentru flori sunt solubile în apă sau lichide.

Când sunt utilizate incorect, unele îngrășăminte pot arde plantele! De exemplu, când se utilizează cantități mari sau când se aplică la un moment incorect. Pentru a evita această problemă trebuie să urmați instrucțiunile producătorului pentru îngrășământ.

Produsul trebuie să fie 100% organic și natural, să nu conțină OMG-uri și să fie sigur pentru oameni și animalele de companie.

Mulci pentru plante sănătoase vara

Celălalt must al verii este mulciul, care obișnuiește să descrie materialul răspândit pe suprafața solului pentru a rămâne răcoros, a preveni buruienile și a ajuta la hidratare. Mulciul este alcătuit din lucruri precum scoarță de copac, tăieturi de gazon, frunze mărunțite și rumeguș.

Întoarceți mulciul la fiecare câteva zile și nu uitați să îl schimbați atunci când se descompune.

Tunderea și plivirea corespunzătoare sunt vitale

Tunderea nu numai că ajută grădina dvs. să pară mai frumoasă și mai bine întreținută, ci e și un mod crucial de a vă îngriji plantele în timpul sezonului de vară. Tunderea frunzelor și a plantelor nedorite va asigura o mai mare retenție a apei.

Îndepărtarea buruienilor este, de asemenea, importantă deoarece se va asigura că plantele primesc suficienți nutrienți în timpul verii.

Oferiți plantelor suficientă lumină de la soare

Lumina soarelui este sursa de energie a plantelor. Unele flori au nevoie de multe ore de soare pe zi, în timp ce altele, la fel ca cele de interior, au nevoie doar de câteva ore. Este practic vorba despre a evita blocarea razelor soarelui care trebuie să ajungă la plantele și florile dvs.

Puteți obține cele mai bune plante în ghiveci accesând secțiunea corespunzătoare din propriul nostru magazin online.

Concluzie

Toate sfaturile de mai sus sunt modalități ușoare de a vă proteja plantele cu flori în timpul verii. Vă întrebați cum să adăugați mai mulți “prieteni” de plante în grădina dvs.? Nu vă grăbiți să ieșiți la cumpărături în primul magazin care vă apare în cale.

Navigați pe internet spre cel mai bun website cu livrare flori în toată țara. Puteți benficia de flori pentru ocazii, buchete și aranjamente florale sau coșuri cadou. La Florărie Craiova vă punem la dispoziție o gamă largă de flori și aranjamente florale pentru nuntă și botez.

Tot ce trebuie să faceți este de a intra în contact cu noi. Un membru al echipei va lua legătura cu dvs. în cel mai scurt timp. Oricare ar fi ocazia, colecția noastră de flori colorate, plante înflorite și aranjamente parfumate au încălzit inimile în toată țara.

Distribuie această postare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


WeCreativez WhatsApp Support
Suntem aici pentru orice întrebare legată de produse!
👋 Bună! Vă pot ajuta?