Trandafirii roșii, semnificația, simbolismul și istoria acestor flori

Trandafirii roșii, semnificația, simbolismul și istoria acestor flori

Trandafirii roșii, semnificația, simbolismul și istoria acestor flori


Trandafirii roșii, semnificația, simbolismul și istoria acestor flori. Descoperă în articolul de blog date care s-ar putea să te surprindă. Trandafirii roșii au captat mințile și inimile celor îndrăgostiți de pe glob de generații.

Oferirea unui singur fir sau a unor aranjamente florale bogate în trandafiri roșii are loc în diverse momente din viețile noastre. La o aniversare, la prima întâlnire, de Ziua Îndrăgostiților. Sau doar pentru că este modul perfect de a spune “te iubesc” atunci când cuvintele nu sunt suficiente.

Aprecierea noastră pentru frumusețea și perfecțiunea trandafirului roșu este bine documentată de-a lungul istoriei. Atât în artă, cât și în literatură, mitologie și pe ecranele noastre. De la povești de dragoste clasice precum Romeo și Julieta până la emisiuni TV ca “Burlacul”. Indiferent de secol și zonă, trandafirul roșu este un simbol incontestabil și universal al iubirii.

În acest articol ne vom uita peste istoria și semnificația trandafirilor roșii. Împreună, vom descoperi de unde a apărut legătura dintre dragoste și această floare și ce înseamnă astăzi pentru noi.

Trandafirii roșii: scurtă istorie de-a lungul veacurilor

Trandafirul roșu a fost asociat cu dragostea și pasiunea de mii de ani. În mitologia greacă și cea romană, trandafirii erau adesea asociați cu Afrodita, Zeița Iubirii. În 1794, poetul scoțian Robert Burns și-a comparat dragostea cu floarea în frumosul său poem “A Red, Red Rose”.

În Europa, în epoca victoriană, spectacolele publice de afecțiune erau foarte bine văzute de către auditoriu. Trandafirii roșii erau folosiți în mod obișnuit pentru a trimite mesajele de dragoste. Și în Alice în Țara Minunilor, Regina Inimilor i-a iubit atât de mult.

Atât de mult încât grădinarii au pictat frenetic trandafirii în roșu de teamă că le-ar fi tăiat capul dacă s-ar fi descoperi că au plantat trandafiri albi, din greșeală!

Ce înseamnă să dai sau să primești un trandafir roșu

Până în prezent, oferirea unui trandafir roșu rămâne modalitatea perfectă de exprimare a iubirii romantice. Deși e în mare parte imposibil de găsit consistență în simbolismul florilor pe măsură ce sensul se schimbă în timp, trandafirul roșu este unul dintre puținele exemple cu un sens durabil și universal: iubirea.

Trandafirul poate lua o multitudine de forme deosebite, mai ales dacă de această floare se ocupă specialiști care pun pasiune în tot ceea ce fac. De exemplu, aveți opțiunea de a achiziționa de la noi trandafiri criogenați. Mai mult, pentru buchete și aranjamente florale uriașe, trandafirii ocupă un loc central în piesele noastre.

Sensul mai profund dat de trandafirii roșii și iubirea

Dacă îți pasă să privești mai adânc, există un alt nivel de sens atașat oferirii de trandafiri unei persoane dragi. Nuanța roșie este semnificativă, cu trandafiri de un roșu intens gândiți să transmită emoții profunde.

Un trandafir roșu aprins reprezintă romantismul, iar burgundia e adesea folosită pentru a trimite un mesaj în care dragostea ta e (încă) neîmpărtășită. Oferirea unui buchet cu boboci de trandafiri roșii este, de asemenea, semnificativă.

Aceasta simbolizează dragostea tânără, inocența, puritatea și frumusețea.

Ghid pentru oferirea de trandafiri roșii după numărul de fire

Numărul de fire de trandafiri pe care le oferiți sau primiți are o altă semnificație specială. De la o singură floare, până la un buchet mare, iată un rezumat al ceea ce înseamnă trandafirii roșii prin număr:

 • un trandafir: un singur trandafir reprezintă dragostea la prima vedere sau, dacă provine de la un partener pe termen lung, un semn al loialității;
 • doi trandafiri: o pereche de trandafiri roșii înseamnă iubire și afecțiune reciprocă;
 • trei trandafiri: un cadou din trei trandafiri roșii este unul aniversar tradițional la o lună de relație;
 • șase trandafiri: cel care oferă șase trandafiri îți spune că este îndrăgostit de tine și că vrea să-ți fie alături;
 • zece trandafiri: alege un buchet de zece trandafiri roșii dacă vrei să spui cuiva că dragostea este egală cu perfecțiunea;
 • unsprezece trandafiri: un dar de unsprezece trandafiri roșii transmite neprețuirea și înseamnă iubire adevărată și profundă;
 • doisprezece trandafiri: mai mult de o duzină de trandafiri reprezintă un cadou clasic pentru cineva care îți place foarte mult;
 • cincisprezece trandafiri: dacă trebuie să-i spui că îți pare rău și cuvintele nu sunt suficiente, oferă-i un cadou format din cincisprezece trandafiri;
 • douăzeci și patru de trandafiri: două duzine de trandafiri spun foarte clar “Sunt al tău”;
 • treizeci și șase de trandafiri: trei duzine de trandafiri roșii transmit mesajul că ești îndrăgostit;
 • cincizeci de trandafiri: căutați un cadou romantic elaborat? Un buchet uimitor de cincizeci de trandafiri exprimă o dragoste care nu are limite. Gândiți-vă la florile de Valentine’s Day!

Trandafirii roșii se completează fericit cu alte cadouri alese

Pentru cei care doresc să urce la nivelul următor și să impresioneze cu adevărat pe cineva, asocierea trandafirilor cu un cadou complementar este alegerea perfectă. Putem include aici un coș plin cu bunătățile preferate. De exemplu, bomboane delicioase sau o sticlă de vin vă vor duce cadoul la un cu totul alt nivel.

La Deluxe Flowers vă puteți satisface dorința de a achiziționa coșuri cadou cu dulciuri și vinuri alese. Lângă un astfel de aranjament pot sta foarte bine ursuleți din trandafiri. Descoperiți întreaga noastră gamă de aranjamente! Cu siguranță veți găsi un model care să fie pe placul dvs.

Trandafirii roșii și semnificația lor la o înmormântare

În timp ce trandafirii roșii sunt sinonimi cu sărbătorirea bucuriei și pasiunea iubirii, ei sunt și un aranjament special în perioadele de durere. Trandafirii roșii sunt o modalitate frumoasă de a vă transmite respectul și dragostea față de cineva care a trecut în neființă.

De asemenea, poate reprezenta curaj și recunoștință.

Există un cadou mai bun de oferit cuiva drag decât trandafirii roșii?

S-a dovedit de-a lungul timpului cât de specială și de semnificativă poate fi oferirea de trandafiri roșii. Vrei să arăți cuiva că îți pasă de acea persoană, indiferent dacă e atracție nouă și înfloritoare sau o iubire profundă și eternă?

Nu există o modalitate mai bună de a o spune pur și simplu decât cu o singură selecție atentă sau cu un buchet de trandafiri roșii frumoși.

Doriți sfaturi de specialitate pentru a oferi buchetul perfect de trandafiri roșii acelei persoane speciale? Intră în contact chiar astăzi cu echipa noastră prietenoasă de la Florărie Craiova! Prin serviciul de livrare flori în toată țara ne vom asigura că mesajul de dragoste va ajunge la destinatar, în orice colț al României.

Parcurgeți secțiunea de magazin pentru a face alegerea potrivită. Fie că este vorba despre flori pentru ocazii, cadouri sau coroane și aranjamente funerare, la Florărie Craiova aveți la dispoziție toată gama de produse pentru orice moment din viața dvs.

Distribuie această postare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


WeCreativez WhatsApp Support
Suntem aici pentru orice întrebare legată de produse!
👋 Bună! Vă pot ajuta?