Trandafiri, descoperă secretele din spatele florilor care rezistă

Trandafiri, descoperă secretele din spatele florilor care rezistă

Trandafiri, descoperă secretele din spatele florilor care rezistă

Postat de: Florarie Craiova Categorie: Flori Etichete: , , , , , , , , Comentarii: Un comentariu

Trandafiri, descoperă secretele din spatele florilor care rezistă. Ce este mai plăcut decât un buchet de trandafiri dacă nu unul ce rezistă? Trandafirii nu sunt doar despre Valentine’s Day și toată dragostea care apare inclusiv în Gazeta de Informații.

Orice zi este specială dacă vorbim despre primirea de la persoana iubită a unor buchete și coșuri cu flori. Cu atât mai mult dacă este vorba despre trandafiri roșii.

Trandafirii pot rezista o săptămână, dar cu atâtea emoții atașate trandafirilor, nu ar fi bine să îi faceți să dureze mai mult? Vestea bună este că trandafirii pot rezista mai mult de o săptămână dacă îi îngrijești corespunzător.

Urmați aceste sfaturi simple din articolul de blog oferit de Florărie Craiova pentru a prelungi durata de viață a trandafirilor. În acest mod, vor putea rămâne pentru o perioadă și mai lungă de timp o priveliște pentru ochii tăi!

Cât rezistă un buchet de trandafiri?

Trandafirii tăiați rezistă, de obicei, până la o săptămână, dacă sunt păstrați într-un loc răcoros, iar substanțele pentru flori sunt utilizate conform instrucțiunilor. Cu toate acestea, le puteți face să dureze mai mult de o săptămână urmând sfaturi suplimentare de îngrijire.

Acest lucru vă va permite să vă bucurați în mod corespunzător de buchetul dvs.! Longevitatea trandafirilor va depinde de cât timp rămân fără apă, de sănătatea generală a florilor și de ce varietate de trandafiri primiți.

Cum evităm ca trandafirii să moară sau să se ofilească?

A primi trandafiri roșii de Ziua Îndrăgostiților sau pentru orice alt moment special este un gest foarte romantic, plin de emoții. Pentru ca acest moment special să dureze mai mult, urmați sfaturile noastre ușoare pentru a preveni trandafirii să moară și să se ofilească prea repede!

1. Începeți cu o vază curată

Odată ce primiți trandafirii, asigurați-vă că aveți o vază care este complet curată pentru a-i primi. Vazele murdare pot adăposti bacterii, ceea ce poate face ca trandafirii tăiați să se deterioreze și să se ofilească foarte repede.

O modalitate simplă de a vă asigura o vază fără bacterii este utilizarea clătirii cu un amestec de bicarbonat de sodiu și oțet. Această combinație poate elimina în mod eficient orice murdărie sau alte reziduuri acumulate.

Cu această ocazie constatați că aveți prea puține vaze sau cele pe care le aveți nu vă mai sunt pe plac? Nicio problemă! Consultați gama noastră de aranjamente florale în vase pictate manual. Cu siguranță o să găsiți un model care va fi pe placul dvs.

Urmați acești pași pentru a vă curăța vaza:

  • umpleți vaza de dimensiuni medii cu apă caldă, apoi turnați o lingură de bicarbonat de sodiu. Dacă aveți o vază foarte mare, vă recomandăm să turnați mai mult bicarbonat;
  • se toarnă o cantitate mică de oțet alb. Această combinație va deveni spumantă, ceea ce va elimina orice reziduu din interiorul vazei;
  • clătiți cu apă curată și apoi ștergeți vaza cu o cârpă moale din bumbac.

2. Tăiați tulpinile de la trandafiri

Schimbarea apei de le trandafiri în fiecare zi, alternativ, va menține firele proaspete pentru mai mult timp. Cu toate acestea, de fiecare dată când apa din vază este schimbată, tulpina trandafirului trebuie tăiată cu aproximativ 3 centimetri.

Este important să tăiați capătul tulpinii în timp ce se află sub apă, la un unghi ascuțit. Puteți face asta fie într-o găleată cu apă rece, fie sub jetul de apă de la robinet. Astfel, capilarele xilemului nu sunt blocate de bule microscopice de aer. Respectivele bule pot împiedica absorbția apei și a nutrienților.

Cu cât tăiați mai scurt tulpina, cu atât va rezista mai mult. Acest lucru se datorează faptului că apa va avea o distanță mai mică de parcurs până la mugurii de trandafiri.

3. Îndepărtați frunzele de la trandafiri de pe tulpini

Când plasați trandafirii tăiați într-o vază, încercați să nu aveți frunze scufundate în apă. Pe măsură ce frunzele de sub apă încep să se descompună, ele adăpostesc bacterii care vor grăbi și ofilirea trandafirilor.

Acesta este un truc simplu care poate face ca viața florilor să se extindă considerabil!

4. Păstrați întotdeauna trandafirii într-un loc răcoros

Cel mai bun loc pentru păstrarea trandafirilor tăiați este într-un loc răcoros al biroului sau al casei. Florile nu sunt favorizate de temperaturile ridicate, deoarece se vor supraîncălzi și se vor usca. De asemenea, este o idee bună să nu păstrați trandafirii direct sub un aparat de aer condiționat.

5. Schimbați în mod regulat apa din vază

Cel mai simplu mod de a oferi trandafirilor tăiați o viață mai lungă este prin schimbarea regulată a apei din vază. Dacă acest lucru nu este posibil, încercați să o schimbați o dată la două zile. Acest lucru vă va ajuta să păstrați florile din vază proaspete și curate.

Apa veche dintr-o vază creează condiții perfecte pentru dezvoltarea bacteriilor, limitând drastic viața florilor tăiate.

Aspirina păstrează florile proaspete?

Da, se poate! Strivirea unei tablete de aspirină pentru apa vazei ajută la menținerea florilor mai proaspete pentru mult timp. Pur și simplu așezați tableta de aspirină pe o farfurie și sfărâmați-o folosind partea din spate a unei linguri. Acțiunea noastră va forma o pulbere pe care o puteți turna în vaza cu trandafiri.

Acidul salicilic din aspirină va menține apa curată și fără bacterii.

Este recomandat să păstrez buchetul de trandafiri în frigider?

Dacă nu reușești să oferi trandafirii în momentul oportun cuiva special, o modalitate prin care îi poți păstra pentru o zi sau două este prin plasarea lor în frigider. Iată care este modul corect de a păstra trandafirii în frigider:

  1. așezați buchetul de trandafiri într-o vază care este umplută cu apă rece;
  2. verificați temperatura frigiderului și asigurați-vă că este setată sub 4,4 grade Celsius;
  3. scoateți orice fruct din frigider. Acest lucru este esențial, deoarece fructul va elibera gaze care încurajează bacteriile, putând deteriora trandafirii;
  4. puteți păstra firele de trandafiri cel puțin 6 ore în fiecare noapte. Acest lucru va permite suficient timp ca florile să absoarbă apa și să rămână proaspete pentru mai mult timp.

Dacă vă doriți un cadou mai special, recomandăm opțiunea oferită de gama noastră de trandafiri criogenați. Tot la categoria de cadouri inedite putem include aici și creațiile noastre sub formă de ursuleți din trandafiri. V-ați săturat de clasicele buchete oferite pentru ocaziile speciale? Ce spuneți de niște buchete nonconformiste?

Spargeți tiparele prin alegerea unor flori pentru ocazii care vor întoarce toate privirile!

Cât timp pot rămâne trandafirii proaspeți fără apă?

Tulpinile tăiate de trandafiri pot rezista doar câteva ore dacă nu sunt imediat inserate într-o vază cu apă după ce au avut loc schimburile de politețe. Dacă observați că petalele par să moară sau încep să se ofilească, este un semn că florile au nevoie de apă, imediat!

Trimite-i persoanei dragi un buchet frumos de trandafiri proaspeți și spune-i cât de mult înseamnă pentru tine. Comandă trandafirii intrând în contact cu unul din consultanții noștri. La Florărie Craiova putem planifica discret o surpriză pentru persoana iubită. De asemenea, prin serviciul nostru de livrare flori în toată țara, nu trebuie să vă faceți grji de distanțele dintre noi!

Distribuie această postare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


WeCreativez WhatsApp Support
Suntem aici pentru orice întrebare legată de produse!
👋 Bună! Vă pot ajuta?