Timp, sfaturile noastre de top pentru a face florile să reziste mai mult

Timp, sfaturile noastre de top pentru a face florile să reziste mai mult

Timp, sfaturile noastre de top pentru a face florile să reziste mai mult

Postat de: Florarie Craiova Categorie: Flori Etichete: , , , , , , , , , Comentarii:

Timp, sfaturile noastre de top pentru a face florile să reziste mai mult. Este un fapt trist că florile tăiate nu durează pentru totdeauna. Cu puține cunoștințe îți poți menține florile frumoase pentru mai mult timp.

Acest articol de blog vă este oferit cu drag de către florărie Craiova. Pentru a cunoaște întreaga noastră gamă de produse vă invităm să accesați secțiunea de magazin online.

Cum să păstrați florile tăiate proaspete pentru mai mult timp

În primul rând, există câteva reguli simple care se aplică tuturor (sau aproape tuturor!) speciilor:

1. Umpleți vaza cu apă

Alegeți o vază care se potrivește buchetului. De exemplu, o vază înaltă și subțire funcționează bine pentru a susține tulpini înalte. Umpleți vaza cu apă proaspătă, la temperatura camerei, care nu este nici caldă, nici rece ca gheața.

2. Adăugați minerale pentru flori

Se amestecă niște minerale pentru flori care se găsesc în unitățile specializate de desfacere. Acest lucru ajută la înlocuirea “hranei” pe care florile ar fi primit-o din sol. În același timp apa trebuie să fie menținută limpede și fără bacterii.

Pe de altă parte, puteți să vă faceți propriile minerale pentru flori. Trebuie să amestecați două linguri de oțet de mere și două linguri de zahăr într-un litru de apă. Alții folosesc monede din cupru și aspirină zdrobită, ambele scăzând nivelul pH-ului apei (făcând-o mai acidă).

Astfel, apa va putea “călători” prin tulpini mai repede și va putea preveni ofilirea. Orice metodă ați încerca, asigurați-vă că reîmprospătați apa și mineralele pentru flori la fiecare câteva zile.

3. Pregătește-ți florile din timp

Tăiați cel puțin 2 cm de la capătul fiecărei tulpini la un unghi de 45 de grade. Această mișcare maximizează suprafața, permițând un aport mai mare de apă. În plus, se elimină riscul de a se bloca accesul apei de fundul vazei.

Folosiți o foarfecă ascuțită pentru a nu zdrobi tulpinile. Tăiați-le, din nou, peste alte câteva zile urmând același procedeu. Îndepărtați frunzele care vor fi sub apă în vază, altfel vor putrezi și elibera bacterii dăunătoare florii.

4. Atenție la poziționarea florilor

Poziționați vaza departe de fructieră! Fructele coapte degajă un gaz numit etilenă care scurtează viața unei flori. Spre exemplu, bananele sunt “vinovații” principali. Păstrați vaza cu flori departe de lumina directă a soarelui care poate arde petalele.

Evitați curenții reci și sursele de căldură, ambele putând duce la deshidratare. Punerea florilor în frigider, în fiecare noapte, s-a dovedit că încetinește îmbătrânirea și extinde durata de viață. Pe de altă parte, cine are loc în frigider pentru o vază plină de flori?!

Sfaturi pentru îngrijirea florilor

În continuare, să parcurgem câteva sfaturi de top pentru ca anumite specii să dureze mai mult. Sunteți în căutarea unor plante în ghiveci sau a unor flori pentru ocazii? Intrați în contact cu noi pentru a afla cum vă putem ajuta.

1. Trandafirii pot rezista mai mult timp

Trandafirii sunt cunoscuți pentru trecerea lor rapidă, dar pot dura până la 12 zile cu îngrijire adecvată. Sunt o specie însetată care se dezvoltă în apă mai adâncă și călduță. Nu strângeți prea multe tulpini într-o vază. Trandafirii au nevoie de spațiu pentru a se deschide.

Sunt predispuși la scuturare prematură dacă sunt păstrați prea aproape unul de celălalt. Știați că acele petale exterioare cu aspect trist se numesc petale de gardă? Sunt menite să fie îndepărtate. Sunt acolo doar pentru a proteja mugurul fragil de trandafir.

Doriți trandafiri care să reziste și mai mult timp? Vă invităm să parcurgeți gama noastră de trandafiri criogenați. Mai mult ca sigur o să găsiți un produs care va fi pe placul dvs.

2. Crinii

Mâinile sus cine a avut bluza colorată în galben din cauza polenului de la crini. 🙂 Punem pariu că toți ați trecut printr-o astfel de experiență. Interesant, chiar și petalele unui crin urăsc polenul! Polenul erodează petalele pe care le atinge, reducând durata de viață a florii.

3. Bujorii pot rezista pentru mai mult timp

Tăiați bujorii din grădina dvs. cât sunt încă în muguri și căutați buchete care să livreze și în muguri. Vor începe să se deschidă încet, încă din primele zile, în vaza dvs. Uneori nu vor reuși să se deschidă. Dacă se întâmplă acest lucru, încercați să țineți fiecare tulpină sub un jet de apă la temperatura camerei.

Astfel, se va elimina orice urmă de sevă care ar putea să blocheze tulpina.

4. Zambilele

Zambilele cresc din bulbi, ceea ce înseamnă că tulpinile pot fi puțin nisipoase. Spălați-le cu atenție înainte de a le așeza într-o vază înaltă (sunt grele și au nevoie de sprijin). Acestea fiind spuse, apa va deveni tulbure, deoarece zambilele eliberează o sevă.

Evitați acest lucru schimbând apa mai regulat decât de obicei, zilnic dacă este posibil. Seva de zambilă va scurta durata de viață a altor flori. Fie pregătiți o vază doar cu zambile, fie puneți tulpinile într-o altă vază 12 ore pentru a elibera seva. Mai bine nu tăiați deloc zambilele!

Bucurați-vă de ele ca plantă de ghiveci.

5. Hortensiile pot rezista pentru mai mult timp

Hortensiile sunt flori foarte însetate. Este important să le așezați în apă imediat, cât mai repede pentru a le împiedica să se ofilească. Alegeți o vază cu margini largi, care să ofere capetelor mari de flori suficient spațiu pentru a prospera.

Schimbați apa în mod regulat și pulverizați petalele pentru o hidratare suplimentară între completări.

6. Floarea-soarelui

Floarea-soarelui are capete uriașe care ar putea să cadă dacă nu li se oferă suficient sprijin. Păstrați-le într-o poziție verticală, punându-le într-o vază înaltă.

Tind să vină cu mai multe frunze decât alte specii. Asigurați-vă că îndepărtați frunzele aflate sub linia apei. Floarea-soarelui are nevoie de multă apă, așa că păstrați vaza plină și proaspătă pentru o plăcere vizuală maximă.

7. Și lalelele pot rezista pentru mai mult timp

Lalelele continuă să crească după tăiere. Alegeți o vază înaltă care să susțină tulpinile și să le împiedice să cadă și să se rupă. Scurtați capetele tulpinilor atunci când este necesar. Lalelele se îndoaie în mod natural spre soare, așa că rotiți vaza la fiecare două zile.

8. Orhideele

Orhideele au o reputație de întreținere complexă și chiar așa pot fi, dar recompensele merită efortul suplimentar. Fiind o plantă tropicală, condițiile lor preferate (în general calde și umede) pot fi dificil de reprodus.

Există peste 25.000 de soiuri de orhidee în lume, toate cu nevoi speciale.

Pentru a menține florile colorate, tăiați în mod regulat orice frunză moartă sau petale în descompunere. O să știți că orhideea dvs. primește suficientă lumină dacă frunzele sale sunt de un verde aprins.

Odată ce florile unei orhidee în ghiveci au căzut, transferați-o într-un sol bogat în nutrienți. Astfel, puteți încuraja o creștere continuă a florii. Frunzele s-au ofilit sau au dimensiuni mici? Tăiați tulpina de la bază pentru a-i da timp să se refacă înainte de a înflori din nou.

Apă și fertilizant pentru o înflorire suplimentară pe o tulpină nouă!

Florile care rezistă cel mai mult timp în casă

În cele din urmă, notați florile naturale de lungă durată. Iată câteva dintre preferatele noastre. Ar trebui să reziste în funcție de perioada de timp indicată între paranteze. Important este să urmați sfaturile de îngrijire de mai sus:

 • crizantemele (2-4 săptămâni);
 • orhideele (2-3 săptămâni sau până la 3 luni ca plantă în ghiveci);
 • garoafele (2-3 săptămâni);
 • cârciumăreasa (2-3 săptămâni);
 • crinul peruan (2 săptămâni);
 • delphinium (2 săptămâni);
 • scaiul vânăt (2 săptămâni);
 • crinii (10-14 zile);
 • floarea-soarelui (12 zile);
 • gladiolele (12 zile);
 • freeziile (10 zile);
 • hortensiile (7-10 zile, sau peste un an dacă se lasă să se usuce!).

Distribuie această postare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


WeCreativez WhatsApp Support
Suntem aici pentru orice întrebare legată de produse!
👋 Bună! Vă pot ajuta?