Plante, descoperiți beneficiile pentru sănătatea și bunăstarea personală

Plante

Plante, descoperiți beneficiile pentru sănătatea și bunăstarea personală

Postat de: Florarie Craiova Categorie: Flori Etichete: , , , , , , , , Comentarii: Un comentariu

Plante, descoperiți beneficiile pentru sănătatea și bunăstarea personală. Plantele nu sunt doar frumoase, sunt bune și pentru sănătatea dvs.

Inspirăm oxigen și expirăm dioxid de carbon, dar plantele fac contrariul. Acestea absorb CO2 și emit oxigen într-un proces numit fotosinteză. Ca urmare a acestui fapt, se poate înviora orice aer din jurul nostru.

Pădurea tropicală amazoniană este cunoscută ca “plămânii Pământului”. Zona produce 20% din oxigenul mondial!

De la purificarea aerului până la îmbunătățirea sănătății mentale și fizice, beneficiile sunt nenumărate. Plantele sunt într-adevăr cele mai bune prietene ale noastre.

Să parcurgem toate modurile în care plantele îmbunătățesc viața.

Acest articol de blog vă este oferit de florărie Craiova, locația ideală pentru cei aflați în căutarea de frumos. Punem la dispoziție flori pentru ocazii, ursuleți din trandafiri, cadouri, produse pentru nuntă și botez etc.

Parcurgeți secțiunea de magazin online pentru oferta noastră completă. Dacă aveți nelămuriri vă rugăm să intrați în contact cu noi. Ce mai așteptați? Pagina de wishlist așteaptă să se ocupe!

Plante care curăță aerul pentru o casă sănătoasă

Știm cu toții cât de dăunătoare sunt avioanele, traficul și termocentralele pentru mediu. Dar știați că aerul din casa dvs. poate fi de până la 10 ori mai poluat decât cel din exterior?

Poluarea aerului interior contribuie la cel puțin 10.000 de decese, doar în Marea Britanie, în fiecare an. O cifră care e cu adevărat înfricoșătoare. Mai ales când considerăm că o persoană medie își petrece 90% din timpul său în interior!

Sobe pe lemne, produse de curățat, vopsele și covoare noi. Toate acestea degajă gaze nocive pentru respirație. Astfel, pot duce la probleme respiratorii pe termen lung.

Ventilația slabă din casele noastre moderne bine izolate agravează problema.

Plantele de apartament au fost apreciate ca salvatoare când vine vorba de reducerea poluării aerului din interior. E adevărat că au beneficii de purificare a aerului. Însă, absorb poluanții aerului încet, așa că veți avea nevoie de multe plante pentru a avea un impact.

Cele mai bune plante pentru purificarea aerului

NASA a efectuat un studiu privind aerul curat în anul 1989. S-a constatat că unele plante de interior sunt mai bune la curățarea aerului decât altele. Inclusiv palmierul de areca, luxuriantul ficus și dracaena sculpturală.

Încercați și planta șarpe, iedera și crinul păcii.

Plantele ajută la reducerea stresului

Este oficial: a fi în preajma naturii îți îmbunătățește sănătatea mintală. Un studiu din 2010 a constatat că mersul în pădure scade tensiunea arterială, ritmul cardiac și nivelul de stres.

“Dar nu toată lumea locuiește în zonele împădurite”, o să spuneți! Plantele de casă vă permit să aduceți exteriorul în interior chiar dacă sunteți într-un oraș aglomerat.

A avea grijă de aceste plante ne dă un sentiment de scop în viață. La fel ca un animal de companie, dacă nu vă pasă de planta dvs., aceasta va muri.

Este plăcut să știi că ești de folos! Cultivarea plantelor din grădina dvs. poate stimula un sentiment plin de mândrie și bucurie. În aceste condiții, se poate îmbunătăți starea noastră generală de bine.

Îngrijirea plantelor este o activitate excelentă care reușește să vă calmeze după o zi stresantă. Terapia horticolă poate juca un rol important în recuperarea cuiva din boli mintale, cum ar fi PTSD și depresie.

Gândiți-vă unde vă poziționați plantele pentru a crea cel mai relaxant mediu posibil.

Plantele mai mari, cum ar fi copacul dragon cu o înălțime de un metru, ascund dezordinea. Pe de altă parte, plantele cu tulpini groase, cum ar fi yucca, ajută la blocarea zgomotului de la vecini.

Ferigile și orhideele se bucură de căldură și umiditate. În aceste condiții, vă vor ajuta să vă transformați baia aburită într-un spa din junglă. Fericire…

Plantele ajută la vindecarea problemelor de sănătate fizică

S-a constatat că plantele au și multiple beneficii pentru sănătatea fizică. Printre acestea se numără reducerea stărilor de oboseală și a durerilor de cap.

Gelul din interiorul unei frunze de aloe vera este natural anti-bacterian. Păstrați o frunză în bucătărie în cazul unei tăieturi sau arsuri. Plantele păianjen și ferigile Boston ajută la umezirea aerului.

În aceste condiții, pot fi prieteni devotați pentru cei care se luptă cu pielea uscată sau cu problemele în gât. Dacă vă confruntați cu umezeala, nuferii sunt minunați la îndepărtarea mucegaiului din aer.

Luați în considerare cultivarea ierburilor pentru a vă ajuta în problemele de sănătate fizică. Busuiocul ajută în calmarea sistemului digestiv, iar menta reduce balonarea după cina bogată.

Majoritatea plantelor au nevoie de lumina soarelui pentru a elibera oxigen. Pe de altă parte, plante ca margareta ori cele suculente nu se află în această categorie.

În aceste condiții, sunt plante de noptieră ideale care vă ajută în timpul somnului. Mai ales dacă aveți tendința de a vă învârti prin pat sau în cazul în care suferiți de insomnii.

Dacă un prieten sau o persoană dragă este în spital îi puteți oferi o plantă. S-a demonstrat că are efect pozitiv asupra durerilor fizice.

Natura este cu adevărat vindecătoare.

Plantele sporesc productivitatea atunci când lucrați de acasă

S-a constatat că plantele cresc productivitatea, durata de atenție și viteza reacțiilor noastre.

Cercetătorii au descoperit că angajații au devenit mai liniștiți, fericiți și cu 15% mai productivi. Toate acestea, după ce plantele au fost adăugate în biroul lor!

În mod similar, s-a realizat un studiu publicat în Journal of Environmental Psychology. În acesta, studenții au putut să se concentreze pe o sarcină solicitantă mai mult timp într-un spațiu plin cu verdeață.

Mai simplu spus, ne place să fim în preajma unor lucruri frumoase. Plantele și florile viu colorate ne sporesc fericirea și ne ajută să parcurgem ziua cu mai mult optimism.

Distribuie această postare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


WeCreativez WhatsApp Support
Suntem aici pentru orice întrebare legată de produse!
👋 Bună! Vă pot ajuta?