Planta de casă, ghidul nostru complet pentru cele mai bune alternative

Planta de casă, ghidul nostru complet pentru cele mai bune alternative

Planta de casă, ghidul nostru complet pentru cele mai bune alternative

Postat de: Florarie Craiova Categorie: Flori Etichete: , , , , , , , , , , , , Comentarii: Un comentariu

Planta de casă, ghidul nostru complet pentru cele mai bune alternative. Purifică aerul, luminează spațiul și are proprietăți de stimulare.

În acest articol de blog vom prezenta o selecție mult mai largă de plante verzi. Inclusiv yucca, palmier pitic, feriga și dracaena. Fiecare este frumoasă și unică în felul ei. Cu toate acestea, știm că nu este întotdeauna ușor să alegeți ce e mai potrivit pentru casa dvs.

Planta de casă, există o soluție pentru toate gusturile

Noi, cei de la florărie Craiova, vom răspunde la câteva întrebări frecvente despre fiecare plantă în parte. De exemplu, dacă o plantă este sau nu sigură pentru pisici și câini sau cât de eficient purifică aerul.

Cu acest ghid o să vă fie mult mai ușor să alegeți o plantă de casă care vi se potrivește. Doriți să vă aduceți grădina visurilor în propria dvs. casă? Vă invităm să accesați secțiunea de magazin online pentru a descoperi oferta noastră completă.

1. Yucca

yuccaYucca este o plantă de casă modernă și îndrăzneață, cu un trunchi gol și frunze asemănătoare unei săbii. Acestea fac parte din familia Agave și sunt originare din zonele aride din America și Caraibe. Inclusiv Mexic, California și sud-vestul SUA.

Există peste 40 de specii de Yucca.

Cum să ai grijă de planta de casă

Yucca reprezintă o alegere ideală pentru începătorii în îngrijirea plantelor. Motivul principal e legat de întreținerea foarte redusă de care are nevoie.

Fiind originare din clime calde și uscate, nu necesită prea multă udare. Mai mult decât atât, sunt aproape imposibil de ucis accidental. Trebuie să udați planta de Yucca doar când solul s-a uscat complet.

Nu uitați să o udați mai regulat primăvara și vara, fiind sezonul principal de creștere. Chiar și așa, o dată la 10 zile ar trebui să fie suficient.

În lunile reci trebuie udată doar o dată sau de două ori pe lună, deoarece va fi inactivă. Amintiți-vă, este mai probabil să ucideți o Yucca prin suprasaturare de apă decât fără.

Yucca trebuie păstrată într-o zonă luminoasă pentru a se asigura că primesc suficientă lumină. O fereastră orientată spre sud este ideală. Rotiți ghiveciul în mod constant. Yucca va crește spre lumină și poate lua o formă neobișnuită.

Yucca purifică aerul?

Yucca purifică aerul. Cu toate acestea, alte plante sunt mai bune la asta. Dacă acesta este un criteriu principal, vă recomandăm să alegeți o altă plantă.

Yucca este sigură pentru animalele de companie?

Din păcate, această plantă nu este în întregime sigură pentru animalele de companie. Toate părțile plantei Yucca sunt otrăvitoare pentru câini și pisici.

În cantități mari, pot provoca salivare, vărsături, slăbiciune, coordonare redusă și pupile dilatate.

Însă, e puțin probabil ca un câine sau o pisică să mănânce atâta Yucca pentru a provoca probleme grave. De obicei, vor avea o burtă deranjată cu vărsături ușoare și diaree.

Pentru a fi în siguranță (și pentru a evita mizeria), vă recomandăm să păstrați planta într-un loc ferit. Alegeți o zonă din casa dvs. în care animalele nu pot ajunge.

2. Feriga de Boston

Feriga de Boston este o ferigă atractivă, cu frunze lungi, ciufulite, care cresc în toate direcțiile. E originară din regiuni tropicale, umede, precum mlaștini și păduri. E răspândită și se găsește în diverse medii din America, Indiile de Vest, Polinezia și Africa.

Cum să ai grijă de planta de casă

Feriga este o plantă rezistentă și destul de ușor de întreținut. Se descurcă bine în ghivece, dar pot fi mutate în coșuri suspendate dacă doriți ceva puțin diferit. Aceste plante sunt cele mai fericite în lumina strălucitoare și indirectă.

Planta nu ar trebui lăsată niciodată să se usuce complet. Ar trebui să o udați imediat ce solul devine ușor uscat. Când este cald, poate fi necesar să udați planta zilnic.

Pe vreme mai rece, de două ori pe săptămână ar trebui să fie bine. Aveți grijă să nu lăsați planta într-un exces de apă deoarece acest lucru poate cauza putrezirea ei.

Aceste plante frumoase adoră umiditatea. Păstrarea lor într-o baie sau bucătărie este o modalitate excelentă de a le ajuta să rămână sănătoase. De asemenea, frunzele pot fi pulverizate cu apă, ocazional.

Feriga de Boston purifică aerul?

Frunzișul stufos al ferigii o face excelentă în purificarea aerului. Planta a fost identificată într-un studiu ca fiind una dintre cele mai bune în eliminarea toxinelor din aer.

Este deosebit de eficientă pentru reducerea nivelurilor de formaldehidă.

Feriga de Boston este sigură pentru animalele de companie?

Feriga este perfect sigură atât pentru pisici, cât și pentru câini. Pisicilor le place să se joace cu frunzele. Dacă doriți ca planta să rămână luxuriantă, ar fi bine să vă țineți pisicile departe de ea.

3. Palmier pitic

Palmierul pitic a devenit inițial popular în epoca victoriană și a rămas așa de atunci. Este o plantă clasică de interior cu frunze sub formă de pene și cu tulpini elegante, arcuite.

Această plantă veșnic verde provine din pădurile tropicale din Mexic și Guatemala. În interior, poate crește până la aproximativ 1,2 metri înălțime.

Cum să ai grijă de planta de casă

Această plantă este o alegere excelentă pentru începători. E ușoară de îngrijit și fericită chiar și în condiții de lumină mai slabă.

Pentru cea mai bună creștere și stare, este mai bine să o păstrați la lumină puternică și indirectă. Pe vreme mai caldă, poate fi amplasată într-un loc umbros, afară.

Păstrați-o departe de lumina directă a soarelui, fie în interior, fie în aer liber. O asemenea expunere la razele soarelui poate usca frunzele.

Nu trebuie udată des și ar trebui să evitați suprasaturarea. Ar trebui să o udați săptămânal în principalele anotimpuri de creștere (primăvară și vară). Important este să nu lăsați solul să se usuce.

Udarea poate fi redusă pe măsură ce vremea se răcește. Iarna, lăsați solul să se usuce ușor înainte de a o uda din nou. Asigurați-vă întotdeauna că din ghiveci se poate scurge corect surplusul de apă.

Palmierul pitic purifică aerul?

Palmierul pitic este una dintre cele mai bune plante pentru purificarea aerului. Studiul NASA “Clean Air” a arătat că e una din plantele ce ar putea elimina toți poluanții atmosferici obișnuiți.

Palmierul pitic este sigur pentru animalele de companie?

Palmierul pitic nu este toxic, fiind sigur atât pentru pisici, cât și pentru câini.

4. Palmier Areca

Palmierul Areca este o plantă mare de interior cu tulpini precum bambusul și frunze sub formă de pene. Originar din Madagascar, acum crește și în alte locații, inclusiv în Canare și Caraibe ori în sudul Floridei.

Cum să ai grijă de planta de casă

Cu Areca poate fi puțin mai complicat decât cu alte plante de casă, motiv pentru care nu poate fi neglijată. Destul de sensibile în privința luminii, au nevoie de lumină strălucitoare și indirectă pentru a prospera.

În mod ideal, trebuie să fie lângă o fereastră orientată spre sud sau vest. Lumina directă a soarelui și umbrele trebuie evitate. Încercați să o păstrați într-o cameră cu temperatură constantă.

Curenții de aer pot provoca frunzele să își schimbe culoarea.

Verificați solul în mod regulat și asigurați-vă că este tot timpul umed primăvara, vara și toamna. Iarna, se poate lăsa să se usuce ușor. Areca se descurcă mult mai bine într-un mediu umed. Dacă aerul este uscat, vă recomandăm să pulverizați apă pe frunze.

Palmierul Areca purifică aerul?

Palmierul Areca e un excelent purificator de aer. Ajută la menținerea umidității, eliminând în același timp toxinele.

Palmierul Areca este sigur pentru animalele de companie?

Planta nu este toxică nici pentru câini, nici pentru pisici.

5. Ficus plângător

Ficusul Benjamina sau smochinul plângător e un copac tropical veșnic verde. Acesta are un trunchi subțire și frunze dense, strălucitoare, pe ramuri arcuite atractive.

Este o plantă de apartament populară, originară din Asia de Sud-Est și Australia.

Se știe că această plantă provoacă alergii cutanate la unii oameni, iar planta conține latex. Vă recomandăm să alegeți o altă plantă dacă aveți o piele sensibilă, astm sau alergie la latex.

Cum să ai grijă de planta de casă

Smochinele plângătoare sunt plante rezistente și pot tolera o serie de condiții. De regulă, preferă încăperile în care e umiditate mai mare. Poziționați-le în lumină strălucitoare și indirectă pe tot parcursul anului.

Lăsați planta să se usuce ușor între fiecare udare și evitați excesul de apă. Dacă frunzele devin galbene, acesta este un semn că ați udat excesiv planta. Asemeni altor plante de apartament, trebuie udată mai rar în timpul iernii.

Puteți stropi frunzele pentru a ajuta la menținerea umidității.

Smochinele plângătoare purifică aerul?

Smochinul plângător este excelent în purificarea aerului. Studiul NASA “Clean Air” a demonstrat că ar putea elimina formaldehida, toluenul și xilenul. Aceștia sunt poluanții obișnuiți de pe covoare și aparate.

Smochinele plângătoare sunt sigure pentru animalele de companie?

Din păcate, planta este toxică atât pentru pisici, cât și pentru câini. Seva poate provoca iritarea gurii, a sistemului digestiv și a pielii.

6. Dracaena

Cunoscute sub numele de Copaci Dragon, Dracaena sunt copaci mici cu tulpini groase și lemnoase. Frunzele sunt sub forma unor săbii lungi.

Dracaena Marginata are frunze verzi cu margini roșii. Un alt soi de Dracaena vine cu frunze galbene și verzi vibrante. Acești copaci tropicali sunt originari din Madagascar.

Cum să ai grijă de planta de casă

Dracaena sunt ușor de întreținut și foarte durabili, ceea ce înseamnă că sunt o alegere bună pentru începători. Fiind o plantă subțire, se poate potrivi bine într-o varietate de spații mai mici.

Păstrați-vă Dracaena în lumină puternică, indirectă, pentru a evita arderea frunzelor. Planta nu are nevoie de multă apă, iar suprasaturarea îi poate fi dăunătoare.

Lăsați stratul superior de sol să se usuce înainte de a uda din nou. Deoarece este o plantă tropicală, așezați-o într-o cameră în care temperatura rămâne peste 15° C.

Plantele Dracaena purifică aerul?

Plantele Dracaena au fost identificate în studiul NASA privind aerul curat ca fiind extrem de eficiente. Pot curăța poluanții atmosferici cei mai comuni, inclusiv benzen, formaldehidă, tricloretilenă, xilen și toluen.

Plantele Dracaena sunt sigure pentru animalele de companie?

Plantele Dracaena nu sunt sigure pentru pisici sau câini. S-a demonstrat că provoacă simptome precum vărsături, salivare și dureri abdominale. La pisici, acestea pot provoca pupile dilatate.

7. Zamioculcas Zamiifolia (Planta ZZ)

Zamioculcas Zamiifolia este o plantă tropicală originară din Africa de Est. Frunziș atrăgător, cu frunze largi, un verde închis, lucioase și cu tulpini înalte și subțiri. Este adesea cunoscută sub numele de ZZ Plant sau Zanzibar Gem.

Cum să ai grijă de planta de casă

Zamioculcas Zamiifolia e foarte ușoară de îngrijit. Una din cele mai bune alegeri pentru cei noi în îngrijirea plantelor. Preferă lumina strălucitoare, indirectă, dar poate face față și nivelurilor mai scăzute de lumină.

Evitați suprasaturarea acestei plante: lăsați solul să se usuce ușor înainte de a uda din nou. Testați cu degetul: dacă stratul superior al solului este uscat, puteți adăuga apă.

Această plantă poate provoca iritarea pielii, mai ales dacă aveți pielea sensibilă. Poate doriți să purtați mănuși atunci când o manipulați sau să vă spălați mâinile după aceea.

Planta de casă ZZ purifică aerul?

Plantele ZZ sunt purificatoare excelente de aer și pot elimina cantități mari de toxine comune din aer.

Plantele ZZ sunt sigure pentru animalele de companie?

Din păcate, plantele ZZ nu sunt ideale pentru proprietarii de animale de companie. Toate părțile plantei sunt toxice pentru pisici și câini.

Aceste plante pot provoca vărsături și diaree dacă sunt ingerate. În plus, pot să apară și iritații ale pielii dacă pisica sau câinele dvs. se freacă de ea.

8. Calathea

Calathea este o plantă de casă frumoasă, decorativă și cu frunze mari. Are benzi de verde închis, cu partea inferioară în roșu-violet. Sunt originare din regiunile tropicale ale Americii.

Cum să ai grijă de planta de casă

Calathea are nevoie de o întreținere ușor mai ridicată decât alte plante. Rețineți acest amănunt atunci când alegeți o plantă de casă pentru dvs. Aceste sfaturi ar trebui să vă ajute să o păstrați în cele mai bune condiții.

Calathea este cea mai fericită într-o zonă cu lumină indirectă medie spre puternică. Lumina directă a soarelui trebuie evitată întotdeauna deoarece aceasta va deteriora frunzele.

Aceste plante trebuie păstrate în sol umed, așa că verificați solul constant și folosiți apa, după cum este necesar. De obicei, cel mai bine este să adăugați doar puțină apă la intervale mai dese de timp.

Important este să evitați suprasaturarea plantei.

Frecvența de udare va depinde și de alte condiții, cum ar fi umiditatea din casa dvs. Poate fi nevoie de udare de mai multe ori pe săptămână.

Apropo, aceste plante preferă cu siguranță un mediu cald și umed. Vă recomandăm să mențineți umiditatea în jurul plantei. Veți ști dacă aerul este prea uscat, deoarece vârfurile frunzelor vor deveni maronii.

Pulverizați apă pe frunze pentru a le menține în formă bună.

Calathea purifică aerul?

Calathea nu a fost testată în studiul NASA privind aerul curat, deci nu se știe ce substanțe chimice elimină. Cu toate acestea, la fel ca majoritatea plantelor de casă, are probabil un efect benefic asupra calității aerului.

Planta de casă este sigură pentru animalele de companie?

Calathea nu este toxică, fiind sigură atât pentru pisici, cât și pentru câini.

9. Planta păianjen (Chlorophytum)

Plantă de casă clasică, având frunzele subțiri și pestrițe, de un verde strălucitor. Originară din regiunile tropicale ale Africii, acum crește și în alte zone ale lumii, cum ar fi Australia.

Cum să ai grijă de planta de casă

Planta este incredibil de adaptabilă și una dintre cele mai ușoare plante de casă de îngrijit. Chiar dacă aveți obiceiul de a lăsa plantele să moară, aceasta este greu de “ucis”.

Așezați planta păianjen într-o zonă cu lumină indirectă medie spre puternică. Preferă temperaturi puțin mai scăzute, așa că rețineți acest lucru atunci când alegeți locul perfect pentru ea.

Aceste plante apreciază solul umed, așa că nu le lăsați să se usuce prea mult. De obicei, au nevoie de udare după ce s-a uscat centimetrul superior al solului.

Trebuie să vă asigurați că apa se scurge în mod corespunzător, pentru a evita umezirea excesivă. În mod normal, vor avea nevoie de udare o dată pe săptămână.

Plantele păianjen purifică aerul?

Planta păianjen este excelentă la purificarea aerului și este deosebit de bună la îndepărtarea formaldehidei.

Plantele păianjen sunt sigure pentru animalele de companie?

Plantele păianjen nu sunt toxice, fiind sigure atât pentru pisici, cât și pentru câini.

Cu toate acestea, plantele păianjen au efecte ușor halucinogene asupra pisicilor. Este posibil să observați că pisica e atrasă de plantă.

Având în vedere acest lucru, merită să o păstrați departe de pisică, dacă este posibil. Dacă aceasta mănâncă mult din ea, poate provoca probleme digestive.

Distribuie această postare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


WeCreativez WhatsApp Support
Suntem aici pentru orice întrebare legată de produse!
👋 Bună! Vă pot ajuta?