Orhideea, cum se realizează replantarea într-un mod profesionist

Orhideea, cum se realizează replantarea într-un mod profesionist

Orhideea, cum se realizează replantarea într-un mod profesionist

Postat de: Florarie Craiova Categorie: Flori Etichete: , , , , , , Comentarii: Un comentariu

Orhideea, cum se realizează replantarea într-un mod profesionist. Păstrați planta înflorită cu ajutorul sfaturilor noastre de top.

Orhideele sunt frumoase, așa că nu este de mirare că vrem să le menținem înflorite cât mai mult timp posibil. Pentru a face acest lucru, va trebui în cele din urmă să le replantezi.

Acest proces poate părea puțin descurajant, dar nu trebuie să vă faceți griji. Avem câțiva pași simpli pentru a vă ajuta pe parcurs.

La florărie Craiova avem o gamă diversificată de orhidee în secțiunea de magazin online. Puteți intra în contact cu noi pentru alte detalii sau informații de care aveți nevoie. Continuați să citiți acest articol de blog pentru o corectă informare!

1. Cum știți când să replantați orhideea

Este timpul să ne ocupăm de o replantare? Momentul ideal pentru astfel de operațiune e imediat după ce a terminat înflorirea și începe să producă o nouă creștere. Cu toate acestea, faceți acest lucru numai la fiecare 18-24 de luni.

Nu este necesar să vă replantați orhideea de fiecare dată când înflorește. Dacă nu sunteți sigur când a fost replantată ultima dată, iată câteva lucruri la care trebuie să aveți grijă!

  1. rădăcini în creștere deasupra ghiveciului. Vedeți multe rădăcini (nu doar una sau două) deasupra ghiveciului? Dacă răspunsul este afirmativ înseamnă că orhideea are nevoie de mai mult spațiu și este timpul replantării;
  2. rădăcinile par să putrezească. Dacă unele rădăcini par umede, înseamnă că materialul pentru ghiveci nu se mai scurge corect. Replantarea va ajuta în rezolvarea acestei probleme;
  3. planta pare să crească afară din ghiveci. Orhideea crește peste marginea ghiveciului? Cea mai mare parte a plantei se apleacă mult peste margine? Este timpul să-i acordați mai mult spațiu;

Nu vă replantați orhideea decât dacă este necesar. Dacă vă deranjați orhideea înainte de timp, o scoateți din ciclul ei de creștere. Dacă orhideea pare să fie sănătoasă, lăsați-o în ghiveci.

2. Ce material de ghiveci este necesar la replantare

Este important să găsiți tipul corect de material pentru ghiveciul în care se află orhideea dvs. Majoritatea orhideelor ​​nu cresc în sol. O combinație de scoarță de brad, mușchi, cărbune și coajă de cocos este cea mai bună opțiune.

Puteți cumpăra un amestec de ghiveci preambalat, care e un pariu sigur pentru majoritatea orhideelor. Dacă sunteți dispus să vă faceți propriul amestec, iată de ce aveți nevoie:

  • 4 părți coajă de brad sau coji de nucă de cocos;
  • 1 parte cărbune mediu;
  • 1 parte perlit.

Dacă orhideea dvs. este terestră, veți avea nevoie de sol care se sfărâmă și care reține bine apa. Ar trebui să aibă un conținut ridicat de materie lemnoasă și perlit.

3. Ce ghiveci trebuie folosit pentru a replanta orhideea

Când replantați orhideea, folosiți un ghiveci care e cu câțiva centimetri mai mare decât cel inițial. Planta are nevoie de puțin mai mult spațiu, dar nu prea mult.

Nu doriți să utilizați un ghiveci supradimensionat. Planta se va concentra mai degrabă pe creșterea rădăcinilor decât pe înflorire. Puteți folosi vase din plastic, lut, ceramică sau sticlă și asigurați-vă că are găuri de drenaj.

Dacă aveți o orhidee Phalaenopsis, luați în considerare utilizarea unui vas transparent. Această orhidee poate realiza fotosinteza prin rădăcinile sale.

Un recipient transparent permite luminii solare să ajungă la rădăcini.

4. Cum se pregătește amestecul de ghiveci pentru orhidee

Pentru a pregăti amestecul, puneți-l într-un recipient care e de două ori mai mare decât noul vas. Apoi, acoperiți-l cu apă fierbinte.

Lăsați amestecul în apa fierbinte peste noapte. Acest lucru va permite amestecului să absoarbă din umezeală. După 12 ore, scurgeți amestecul folosind un filtru.

5. Cum se scoate orhideea din ghiveci

Ridicați ușor orhideea din vechiul recipient și eliberați cu grijă fiecare rădăcină, individual. Dacă aveți probleme cu eliberarea rădăcinilor, folosiți o foarfecă sau un cuțit sterilizat.

Asigurați-vă că orice echipament pe care îl utilizați este curat, deoarece orhideele sunt predispuse la boli. Vă puteți steriliza instrumentele la o flacără sau puteți folosi dezinfectant.

6. Îndepărtați rădăcinile moarte

Folosiți o foarfecă și degetele pentru a curăța rădăcinile. Îndepărtați orice material vechi și folosiți foarfeca pentru a îndepărta rădăcinile putrede. Faceți acest lucru cu grijă pentru a nu deteriora rădăcinile sănătoase.

Dacă rădăcina este moale, probabil e moartă, deci este bine să fie îndepărtată. Desfaceți ușor rădăcinile încurcate cu ajutorul degetelor pentru a le despărți.

7. Pregătiți noul ghiveci pentru orhideea dvs.

Orhideele sunt predispuse la boli. În aceste condiții, este important să vă asigurați că noul ghiveci a fost curățat și sterilizat. Faceți acest lucru prin intermediul apei clocotite.

8. Cum să replantați o orhidee

Când așezați orhideea în ghiveci vechile rădăcini ar trebui să ajungă spre baza recipientului. Pe de altă parte, în cazul rădăcinilor mai noi, acestea trebuie poziționate spre părțile laterale.

Se procedează astfel deoarece există mai mult spațiu pentru ca acestea să se răspândească. Partea superioară a masei rădăcinii ar trebui să fie la același nivel ca în vasul anterior.

Majoritatea rădăcinilor ar trebui așezate sub suprafață cu noul lăstar deasupra.

Se toarnă amestecul de ghiveci în jurul rădăcinilor. Faceți acest lucru puțin câte puțin și asigurați-vă că nu există goluri mari de aer. Dacă părți ale rădăcinii sunt lăsate neacoperite, acestea nu vor crește suficient.

Apăsați ușor amestecul din ghiveci pentru a nu deteriora rădăcinile. Continuați să adăugați amestecul până când este la același nivel cu vârful recipientului.

Continuați să aveți grijă de orhideea dvs. ca înainte!

Sperăm că acești pași vă vor ajuta să vă replantați orhideea și să o mențineți înflorită multe luni! Sunteți în căutarea unor plante în ghiveci? Doriți să oferiți cadouri speciale pentru o ocazie deosebită?

La florărie Craiova vă punem la dispoziție, prin intermediul unui magazin online, o gamă largă de produse. Tot ceea ce trebuie să faceți este să intrați în contact cu noi pentru a descoperi cum vă putem ajuta.

Distribuie această postare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


WeCreativez WhatsApp Support
Suntem aici pentru orice întrebare legată de produse!
👋 Bună! Vă pot ajuta?