Orhidee, cum puteți profita la maxim de aceste flori deosebite și elegante

Orhidee, cum puteți profita la maxim de aceste flori deosebite și elegante

Orhidee, cum puteți profita la maxim de aceste flori deosebite și elegante

Postat de: Florarie Craiova Categorie: Cadouri, Flori Etichete: , , , , , , Comentarii: Un comentariu

Orhidee, cum puteți profita la maxim de aceste flori deosebite și elegante. Frumusețea unei orhidee este incontestabilă și greu de egalat.

De la formele lor exotice până la curcubeul de culori când înfloresc literalmente în fiecare nuanță. Aceste flori atrag adesea ochiul oricărui trecător. Și din motive întemeiate!

Au înflorit în întreaga lume de atât de mulți ani încât au reușit să acumuleze peste 20.000 de specii. Cu o asemenea bogăție au devenit una dintre cele mai mari familii de plante cu flori de pe Pământ.

Orhideele cresc pe fiecare continent în afară de Antarctica.

Orhidee Craiova

Orhidee, istoric bogat și complex

Istoria orhideelor este la fel de mare și vastă ca volumul de specii disponibile. Grecii antici credeau că orhideele sunt un simbol al fertilității. Dacă ar fi fost mâncate de o femeie rezulta un moștenitor masculin.

Medicina tradițională chineză folosea floarea sub formă de medicament în probleme pulmonare și respiratorii. Chiar și războinicii azteci erau cunoscuți că beau un amestec de ciocolată și vanilie oferită de orhidee, pentru putere.

Da, ați citit corect! Ingredientul nostru preferat din produsele de patiserie este furnizat de orhidee!

Din simbolism, istorie și frumusețe, orhideele au un număr mare de fani. Dar cu o mare frumusețe vine și o mare responsabilitate…nu? Gresit! Problema cu a fi o floare “complexă” este că majoritatea oamenilor sunt deseori confuzi cu privire la întreținere!

Permiteți-ne să vă spunem că orhideele necesită puțină îngrijire odată satisfăcute toate nevoile lor de bază. Putem include pe această listă lumina, temperatura, udarea și umiditatea.

Odată ce aceste condiții sunt întrunite, vor continua să înflorească timp de 30-45 de zile. Intervalele cele mai des întâlnite sunt de 1-3 ori pe an.

La această florărie Craiova, orhideele noastre sunt aduse și păstrate cu grijă, pentru dvs. Puteți alege dintr-o gamă largă de produse. Tot ce trebuie să faceți este să accesați secțiunea de magazin online.

În plus, avem profesioniști ce vă pot ajuta cu orice întrebări suplimentare despre orhidee! În acest articol de blog am pregătit o listă de bază cu ceea ce trebuie și nu trebuie să faceți:

1. Ce trebuie să faceți

  • păstrați solul umed și udați bine când este uscat dar permiteți să se usuce puțin între udări. Introduceți degetul la baza orhideei. Dacă simțiți că este uscată, dați-i puțină apă, dacă nu, lăsați-o așa cum este. Udarea la fiecare 5-12 zile este regula generală. Însă, aceasta se schimbă sezonier când soarele este mai puternic sau mai slab;
  • așezați o orhidee într-o locație relativ însorită. Orhideele, la fel ca majoritatea plantelor, adoră soarele atât în interior, cât și la exterior;
  • este necesară o umiditate și un flux de aer bun pentru orhideea dvs. Ar trebui să fie întotdeauna în jur de 18-25 de grade pentru înflorire. Cum se păstrează umiditatea? Oferiți-i plantei o farfurie și umpleți-o cu puțină apă;
  • schimbați ghiveciul la fiecare 18-24 de luni, deoarece orhideele își depășesc recipientele/vasele. Acest lucru va necesita un nou ghiveci, niște îngrășăminte și sol.

2. Ce nu trebuie să faceți

  • nu udați frunzele florilor, deoarece acest lucru va provoca putrezirea. Dacă udați frunza, folosiți un șervețel sau o cârpă de bumbac pentru a elimina apa suplimentară. Cea mai bună metodă pentru a evita acest lucru este să udați chiar la baza plantei, sub frunze;
  • nu lăsați o orhidee în lumina directă a soarelui deoarece acest lucru va face ca orhideea să ardă. Frunzele se vor decolora iar orhideea va avea flori gata ofilite ce trec destul de repede. Situația se schimbă și sezonier în funcție de intensitatea soarelui;
  • nu tăiați rădăcinile care cresc din orhidee. Acestea adesea ajută la înflorire, adunând oxigen. Dacă rădăcina este stafidită, o puteți îndepărta, dar lăsați-le pe cele sănătoase, deoarece acestea acționează ca plămânii plantelor.

Orhidee DeluxeFlowersDacă doriți mai multe buchete și aranjamente florale vă invităm să intrați în contact cu noi. Am pregătit flori pentru ocazii, coșuri cadou și alte plante în ghiveci.

Distribuie această postare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Tocmai ați adăugat acest produs în coș:

WeCreativez WhatsApp Support
Suntem aici pentru orice întrebare legată de produse!
👋 Bună! Vă pot ajuta?