Hortensii, 6 informații interesante despre arbustul viu colorat plin de flori

Hortensii, 6 informații interesante despre arbustul viu colorat plin de flori

Hortensii, 6 informații interesante despre arbustul viu colorat plin de flori

Postat de: Florarie Craiova Categorie: Flori Etichete: , , , , , , , Comentarii: Un comentariu

Hortensii, 6 informații interesante despre arbustul viu colorat plin de flori. Floare clasică și una dintre preferatele noastre din vară.

O bază în orice grădină, acești arbuști produc capete cu flori mari și spectaculoase. Acestea sunt formate în ciorchini de flori miniaturale.

Hortensii, o explozie de culoare în vază

Hortensiile sunt disponibile în nuanțe de roz, albastru și violet, precum și alb cremos și verde rustic. Au devenit tot mai populare ca flori de pus în vază datorită versatilității și aspectului impresionant, atrăgător.

Florile mari și abundența petalelor asemănătoare dantelelor transformă planta într-un punct focal uimitor. Adaugă o notă de farmec vintage și aspect britanic oricărui aranjament floral.

În acest articol de blog vom împărtăși câteva date interesante despre hortensii. Suntem siguri că o să vă îndrăgostiți și dvs. de ele! Pentru gama completă de produse oferite de florărie Craiova puteți accesa rubrica de magazin online.

DELUXE FLOWERS CARIOVA

Hortensia

Hortensia înseamnă “vas de apă” în greacă

Denumirea de hortensie provine din cuvintele grecești antice pentru “vas de apă”, “hidor” și “angos”. Aceasta a fost aleasă deoarece capsulele de semințe de pe hortensii seamănă cu niște cupe.

Cu toate acestea, este un nume potrivit și într-un alt mod. Hortensiile iubesc apa, iar florile tăiate tind să fie destul de însetate, motiv pentru care aveți grijă cu ele!

Dacă primiți o grămadă de hortensii, vă recomandăm să le puneți în apă, imediat. În acest fel, le ajutați să arate cât mai bine posibil și pentru mai mult timp.

De asemenea, poate doriți să completați apa mai regulat și să o schimbați complet după câteva zile. Acest lucru va ajuta frumoasele flori să reziste și mai mult în casa dvs.

Hortensia este o floare de grădină prin excelență.

Culorile se reduc la chimie

Pentru anumite soiuri de hortensii, culoarea înfloririi depinde de structura chimică a solului. Solurile acide produc flori albastre sau violete, în timp ce solurile alcaline creează petale roz sau roșii.

Sunteți cu adevărat dornici să obțineți culoarea perfectă a hortensiei? Trebuie să ajungeți la un anumit punct de pH. Pentru hortensiile albastre, înseamnă un pH mai mic de 5,5.

Pe de altă parte, pentru hortensiile roz este necesar un sol alcalin care are un pH de peste 6,5. Între timp, un pH care se află între 5,5 și 6,5 va produce flori violete.

Dacă vă doriți o “expolzie de culoare” în casa dvs. ați ajuns în locul potrivit. Intrând în contact cu noi puteți beneficia de flori pentru ocazii, plante în ghiveci ori de buchete și coșuri cu flori. Vă așteptăm să descoperiți oferta completă!

Hortensii, flori originare din Asia și America

Există peste 70 de specii de hortensii documentate până acum. Cele mai multe dintre acestea sunt originare din Asia de Est, inclusiv Japonia, China și Coreea.

Florile au fost cultivate în Japonia timp de secole. Sunt menționate în poezii încă din anul 710 d.Hr. și sunt descrise în picturi antice.

Au o semnificație culturală imensă în Japonia și sunt adesea plantate în grădinile templelor budiste. Mai mult, ceaiul de amacha, făcut din frunze de hortensii, este folosit în ceremonii de ziua lui Buddha.

Florile au chiar propriile festivaluri când înfloresc la începutul lunii iunie.

Există, de asemenea, câteva specii de hortensii originare din America de Nord (Oakleaf și Smooth). Acestea tind să crească în pădurile cu lemn de esență tare și cu sol bogat și umed.

În zilele noastre se găsesc peste tot în lume și sunt incredibil de populare ca plante de grădină.

Semnificațiile hortensiei și simbolismul

Hortensiile au o serie de semnificații simbolice. Acest lucru depinde parțial de culoare. De exemplu, hortensiile roz reprezintă dragostea, sinceritatea și emoțiile din inimă.

Pe de altă parte, hortensiile albastre pot fi un semn de recunoștință, iertare și înțelegere. Hortensiile violet exprimă dorința de a cunoaște mai bine pe cineva.

În Japonia, hortensiile sunt adesea asociate cu scuzele. O legendă japoneză spune că un împărat i-ar fi dat hortensii albastre femeii pe care o iubea. Era o sinceră scuză pentru neglijarea acesteia.

În Asia se spune că hortensiile roz simbolizează bătăile inimii.

Interesant este faptul că victorienii aveau o vedere mult mai puțin generoasă asupra hortensiilor. Limbajul din flori era un mod de a trimite mesaje codificate. Semnalul dat de hortensii era aproape întotdeauna unul negativ.

Se credea că florile mari demonstrează lăudăroșenia și vanitatea. Primirea hortensiilor era aproape universal privită ca o insultă, pe atunci. Ne bucurăm că nu mai este cazul în zilele noastre!

Un buchet de hortensii poate rezista ani de zile

În cea mai mare parte, hortensiile rezistă aproximativ 10 zile într-o vază. Important e să mențineți un nivel normal de apă pentru hidratare.

Dar, cu puțin efort suplimentar, hortensiile pot rezista de fapt mult mai mult. Tot ce trebuie să faceți este să le uscați!

Pentru a face acest lucru, puneți-le într-o vază cu doar câțiva centimetri de apă și apoi lăsați-le în pace. Hortensiile se vor usca timp de câteva săptămâni pe măsură ce apa se evaporă.

După ce sunt uscate, pot rezista un an sau doi. Hortensiile uscate pot fi destul de fragile. În aceste condiții, încercați să nu le mișcați prea mult.

Starea aceasta nu va rezista pentru totdeauna. Însă, dacă îți place să ai hortensii frumoase în casă pentru și mai mult timp, merită, cu siguranță, să încerci. Este foarte simplu: de fapt, este destul de ușor să o faci accidental!

Hortensiile nu sunt sigure pentru animalele de companie

Din păcate, aceste flori frumoase nu sunt cea mai bună alegere pentru pisici și câini. Toate părțile plantei conțin amigdalina, care este toxică atunci când este ingerată.

Cu toate acestea, e puțin probabil să fie fatală, dar poate provoca unele simptome neplăcute. Însă, vă recomandăm să păstrați aceste flori la distanță de animalul dvs. de companie.

Alegeți buchete și aranjamente florale diferite dacă pisica sau câinele preferă gustul florilor. De altfel, sunt toxice și pentru oameni, dar acest lucru este, de obicei, mai puțin îngrijorător!

Distribuie această postare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Tocmai ați adăugat acest produs în coș:

WeCreativez WhatsApp Support
Suntem aici pentru orice întrebare legată de produse!
👋 Bună! Vă pot ajuta?