Grădina, cum pregătiți terenul pentru un nou sezon plin de culoare

Grădina, cum pregătiți terenul pentru un nou sezon plin de culoare

Postat de: Florarie Craiova Categorie: Flori Etichete: , , , , , , , Comentarii: Un comentariu

Grădina, cum pregătiți terenul pentru un nou sezon plin de culoare. Când primăvara se apropie puteți observa o schimbare în grădina dvs.

Pregătiți din timp planul pentru grădina de vis

Vremea este mult mai caldă decât iarna și toamna, dar nu este la fel de caldă ca vara. În aceste condiții, ar putea fi un motiv perfect pentru a petrece mai mult timp în aer liber. Aveți posibilitatea de a vă transforma grădina într-o locație unică.

Bulbii pe care i-ați plantat în sezonul anterior încep să se arate. E posibil să fie nevoie de o pregătire a solului pentru a maximiza înflorirea plantelor. Acele plante în ghiveci anterior achiziționate așteaptă să fie duse în noua lor “casă”.

De asemenea, este important și cât de des vă îndreptați spre grădină. În acest fel, vă puteți asigura că toate plantele, copacii și arbuștii dvs. arată bine pe tot parcursul sezonului.

Urmează câteva sfaturi de grădinărit pentru primăvară de care este bine să țineți cont. Vă invităm să parcurgeți acest articol de pe blog alături de noi!

1. Păstrați mâinile curate

Este posibil să nu vă gândiți la acest aspect înainte de a ieși să îngrijiți grădina. Însă, vă recomandăm să vă asigurați că unghiile nu se umplu cu murdărie care poate fi dificil de îndepărtat.

Înainte de a ieși în grădină, treceți unghiile peste niște săpun. Acest lucru va umple unghiile și va împiedica murdăria să fie prinsă în interior.

După ce ați terminat grădinăritul pentru ziua respectivă, îndepărtați săpunul cu o perie de unghii. Acest sfat este util dacă aveți un eveniment la care trebuie să participați după grădinărit. Putem include aici momente precum nunta și botez.

2. Îndepărtarea sării și ghivecele de argilă din grădina personală

Sarea tinde să se adune pe ghivecele de lut. Dacă aceste ghivece fac parte din grădina dvs. de primăvară, puteți scăpa ușor de depunerile de sare.

Aveți nevoie doar de o soluție din părți egale de oțet alb, alcool izopropilic și apă. Puneți ingredientele într-o sticlă cu spray. Aplicați soluția direct pe ghiveci înainte de a spăla zona cu o perie de plastic.

Înainte de a planta orice floare nouă în ghiveci, lăsați-l să se usuce. Ghivece din argilă pot servi și ca acoperire pentru plantele mici seara sau în zilele mai reci din primăvară.

Uitați, de obicei, să aduceți sfoară în grădină în timp ce plantați sau îndepărtați diverse plante? Adunați sfoara sub formă de minge și așezați-o într-un ghiveci.

Mai apoi, treceți un capăt al firului prin gaura mică din partea de jos a vasului de lut. În final, răsturnați recipientul cu susul în jos. În acest fel, veți avea sfori la îndemână ori de câte ori aveți nevoie de ele. Simplu!

3. Conservarea și măsurarea

Pentru a împiedica ruperea sau blocarea unui trimmer, pulverizați-l cu ulei vegetal înainte de a începe. De asemenea, puteți folosi unelte de grădină cu mânere lungi ca bastoane de măsurare.

Așezați instrumentul pe pământ lângă o bandă măsurătoare. Scrieți măsurătorile corecte pe instrumentul de grădină cu un marker folosind banda de măsurare ca ghid.

Vă va ajuta să plantați în mod corespunzător plantele care au nevoie de spațiu pentru rădăcini.

4. Combaterea dăunătorilor din grădina casei

În cele din urmă, dacă aveți afide în grădină, țineți-le la distanță stropindu-le cu furtunul. De asemenea, puteți folosi săpun insecticid pentru a scăpa de acești dăunători sau puteți folosi o bandă.

Înfășurați banda în jurul mâinii cu partea lipicioasă orientată spre exterior. Atingeți ușor frunzele plantelor atunci când observați că există afide.

Asigurați-vă că tratați și partea inferioară a frunzelor cu aceeași atenție. Afidelor și altor dăunători mici le place să se ascundă acolo.

Concluzie

Sperăm că aceste sfaturi au fost utile și vor fi folosite în viitorul sezon de grădinărit. Pentru acele momente din an în care nu vă puteți bucura de grădina personală avem o soluție.

Intrați în contact cu această florărie Craiova și accesați secțiunea de magazin online. Cu siguranță veți găsi un produs care să fie pe placul dvs. De exemplu, aranjamente florale în vase pictate manual, trandafiri criogenați sau ofertele noastre best seller.

Distribuie această postare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


WeCreativez WhatsApp Support
Suntem aici pentru orice întrebare legată de produse!
👋 Bună! Vă pot ajuta?