Garoafe, descoperă valoarea culorilor și de ce sunt simbol de Ziua Mamei

Garoafe, descoperă valoarea culorilor și de ce sunt simbol de Ziua Mamei

Garoafe, descoperă valoarea culorilor și de ce sunt simbol de Ziua Mamei

Postat de: Florarie Craiova Categorie: Flori Etichete: , , , , , , , , , Comentarii: Un comentariu

Garoafe, descoperă valoarea culorilor și de ce sunt simbol de Ziua Mamei. Articol de blog pentru alegeri insiprate în materie florală. Garoafele sunt mai mult decât o floare “de umplutură” pentru aranjamente florale ori buchete și coșuri cu flori.

Un buchet de garoafe, viitoarea noastră alegere pentru Ziua Mamei

Pe lângă faptul că este o floare cultivată pe scară largă, ea se așează și în corsaje și butoniere în acele zile atât de importante, cum ar fi nunțile și balurile. Cu toate acestea, de Ziua Mamei, această floare cu petale cu volane capătă o semnificație specială.

În multe țări garoafele sunt considerate simbolul și floarea oficială a Zilei Mamei.

Dacă aveți chef să încercați ceva diferit anul viitor, mama dvs. va aproba, cu siguranță, garoafele proaspete! Popularitatea garoafei ca un cadou tradițional de Ziua Mamei a crescut în întreaga lume astfel încât a devenit un simbol al iubirii materne.

Culorile delicate și vibrante ale garoafelor pot transmite semnificații diferite atunci când alegeți să vă surprindeți mama de ziua ei. Să aruncăm o privire la legătura de lungă durată dintre garoafe și Ziua Mamei și cum a ajuns să simbolizeze această ocazie specială.

Nu uitați să accesați secțiunea de magazin online. La Deluxe Flowers vă punem la dispoziție o gamă variată de flori pentru ocazii, cadouri și plante în ghiveci. Mai mult, cu ajutorul serviciului de livrare flori în toată țara, oriunde se află persoana iubită, știm că florile vor ajunge acolo unde trebuie.

Intrați în contact cu noi pentru a afla cum vă putem ajuta în aceste momente speciale!

De ce garoafele sunt florile oficiale de Ziua Mamei în multe părți ale lumii

Garoafa, ca floare oficială de Ziua Mamei, a câștigat faima pe scară largă atunci când Anna Jarvis, cunoscută în mod obișnuit ca “fondatoarea” modernă a Zilei Mamei, a distribuit sute de garoafe albe când a sărbătorit oficial această zi în Statele Unite în 1908.

Garoafele au fost alegerea ei pentru că erau florile preferate ale mamei sale.

Și din punct de vedere istoric, bărbații și femeile au folosit o garoafă albă sau roz pentru a-și cinsti mama. O garoafă albă denotă dragostea care nu poate fi împărtășită. Folosită pentru a simboliza amintirea unei mame care a murit.

O garoafă roz, pe de altă parte, simbolizează iubirea nemuritoare, recunoștința și tandrețea unei mame. Toate acestea sunt emoții care fac legătura dintre mamă și copiii ei de neprețuit! Garoafa deține, de asemenea, un statut special în Coreea.

Acolo, copiii oferă cadou garoafe roșii și roz de ziua părinților lor și de ziua profesorilor ca simbol al iubirii, admirației și recunoștinței.

Ce simbolizează și ce înseamnă garoafele roz, albe și roșii?

În fiecare an, odată cu apropierea Zilei Mamei, o întrebare se pune adesea de multă lume. Ce simbolizează o garoafă? Citiți mai departe acest articol de blog pentru a cunoaște semnificațiile din spatele diferitelor culori ale garoafelor!

În acest mod, viitoarele buchete și aranjamente florale uriașe din garoafe vor ajunge adânc în sufletele celor dragi nouă.

1. Garoafe roz: semnificație

Garoafele roz spun: “Ești mereu în mintea mea și te admir profund”.

Garoafele roz sunt cele mai semnificative flori de Ziua Mamei. Se crede că au înflorit mai întâi acolo unde au căzut lacrimile Fecioarei Maria, transformându-le în simbol al iubirii nemuritoare a unei mame.

Drept urmare, încă din primele zile ale sărbătorii moderne de Ziua Mamei, garoafele roz au fost o floare preferată.

2. Garoafe albe: semnificație

Garoafele albe spun: “Te iubesc și îmi este dor de prezența ta”.

De Ziua Mamei, garoafele albe sunt purtate pentru a onora mamele care nu se mai află printre noi. Dar, această tendință se schimbă, treptat. Garoafele albe sunt acum purtate și de persoanele ale căror mame locuiesc la distanță mare în diferite orașe sau țări.

De Ziua Mamei, când vrei să-i amintești mamei cât de mult îți este dor de prezența ei, alege un buchet cu garoafe albe.

3. Garoafe roșii: semnificație

Garoafele roșii spun: “Dragostea și admirația mea pentru tine nu au limite”.

Garoafele roșii sunt un simbol al iubirii și vieții profunde. În aceste condiții, devin cele mai bune flori pe care să le trimiteți atunci când doriți să vă onorați partenera, soția sau doamna specială din viața dvs. de Ziua Mamei.

Garoafele de un roșu deschis evocă admirație, în timp ce garoafele de un roșu închis implică dragoste și afecțiune. Pentru a ști cum să combini cel mai bine garoafele cu coșuri cadou personalizate de Ziua Mamei intră în contact cu echipa de la Deluxe Flowers!

Cum să ai grijă de garoafe pentru a le face să reziste mai mult timp

Știați că garoafele sunt printre florile tăiate cu cea mai lungă durată de supraviețuire? Pot rămâne proaspete într-o vază până la 2 săptămâni! Asta înseamnă că mama voastră se poate bucura de frumusețea garoafelor sale mult mai mult decât în cazul altor tipuri de flori.

Vestea bună este că garoafele tăiate sunt foarte ușor de îngrijit!

Iată câteva sfaturi pentru a prelungi viața garoafelor, indiferent de ocazia pentru care au fost oferite. Astfel, persoana care a primit atenția din partea ta va putea să-și amintească în continuare de legătura specială dintre voi pentru și mai mult timp:

  • pasul 1: dacă garoafele sunt livrate într-o învelitoare de hârtie sau plastic, desfaceți-le cu atenție, astfel încât să nu deteriorați accidental petalele delicate și mugurii;
  • pasul 2: umpleți o vază curată cu apă la temperatura camerei și adăugați cantitatea specificată de nutrienți pentru flori;
  • pasul 3: îndepărtați frunzele care sunt scufundate în apă, deoarece acestea pot începe să putrezească rapid și pot face apa din vază improprie pentru floare;
  • pasul 4: plasați vaza de garoafe departe de lumina directă a soarelui, într-un loc răcoros (dar nu rece);
  • pasul 5: în fiecare a treia zi, schimbați apa din vaza garoafelor. De fiecare dată când schimbați apa, tăiați baza tulpinilor într-un unghi ascuțit. În acest mod vă ajutați florile să absoarbă apa și să rămână proaspete.

Concluzie

În zilele noastre ne putem bucura de o mare varietate de flori pe tot parcursul anului. Nu doar garoafele pot fi oferite de Ziua Mamei, la fel cum aceste flori se pot transforma într-un buchet special și pentru alte ocazii.

În aceste condiții, puteți adăuga mai multă varietate buchetului dvs. de garoafe cu alte flori populare. Putem include aici trandafirii, lalelele și crinii. Indiferent de florile pe care le alegeți, nu uitați să vă personalizați buchetul cu o felicitare care să exprime cele mai sincere sentimente.

Distribuie această postare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


WeCreativez WhatsApp Support
Suntem aici pentru orice întrebare legată de produse!
👋 Bună! Vă pot ajuta?