Fotografie, cum realizați cele mai frumoase instantanee florale

Fotografie, cum realizați cele mai frumoase instantanee florale

Fotografie, cum realizați cele mai frumoase instantanee florale

Postat de: Florarie Craiova Categorie: Flori Etichete: , , , , , , , , , , Comentarii: Un comentariu

Fotografie, cum realizați cele mai frumoase instantanee florale. Ați primit un buchet cu flori și v-ați grăbit să-l arătați pe Instagram? Cel mai probail răspunsul este afirmativ. Și nu e nicio problemă în asta!

Vestea bună e că nu trebuie să fii un fotograf profesionist pentru a realiza imagini ca pentru reviste. Mai ales când modelul este la fel de uimitor ca florile pregătite de florărie online Craiova!

Sfaturile noastre ușoare vor face ca fotografiile dvs. să pară mai puțin amatoare. Vă vor ajuta să obțineți acele like-uri, indiferent dacă folosiți o cameră profesionistă sau un iPhone de încredere.

Acest articol de blog vă este oferit de florărie online Craiova. Pentru cele mai speciale cadouri, coșuri cadou sau flori pentru ocazii puteți intra în contact cu noi. În secțiunea de magazin online găsiți întreaga noastră gamă de produse.

Cum se aranjează florile pentru fotografie

Înainte de a face pozele, merită să vă faceți timp pentru a vă aranja buchetul. Este important să fie cât mai fotogenic posibil. În primul rând, tăiați tulpinile la diferite lungimi.

Mai apoi, aranjați-le, așezând-o pe cea mai înaltă în partea din spate a vazei. În acest fel, toate florile vor fi văzute în cadrul unor fotografii frontale.

Nu uitați de fundal! Poziționați vaza cu buchete și aranjamente florale în spatele unui perete alb. În acest fel, puteți avea parte de o fotografie cu un impact vizual ridicat.

Păstrează toată atenția asupra florilor!

Chiar dacă blurați fundalul, luați în considerare culorile care vor putea completa în mod fericit florile. De exemplu, fundalurile albastre vor evidenția florile portocalii. Acestea sunt culori complementare (opuse una de cealaltă).

Alegeți vaza cu atenție, dacă va apărea în fotografie. Vazele de sticlă sunt reflectorizante și ar putea pune probleme dacă utilizați un bliț.

Folosiți o vază de lut mat, dacă aveți una.

Acestea fiind spuse, așezarea florilor pe o oglindă poate da rezultate artistice originale. În aceste condiții, nu vă fie teamă să experimentați diverse aranjamente pentru fotografii artistice.

Cea mai bună iluminare pentru fotografierea florilor

Orice fotograf profesionist înțelege importanța supremă a iluminatului pentru o imagine perfectă.

Lumina naturală este cel mai bun prieten al dvs. În aceste condiții, poziționați florile lângă o fereastră mare și reglați setarea balansului de alb al camerei la “daylight”.

Soarele luminează cu putere florile și estompează culorile? Încercați să reduceți intensitatea luminii tragând perdele sau mutând florile într-un loc mai umbros. Căutați o zonă cu mai puțină strălucire și mai puține umbre.

“Ora de aur” este ora preferată a fotografului. Este imediat după răsăritul soarelui și chiar înainte de apusul acestuia, când lumina strălucește cald. Pentru cele mai bune rezultate, fotografiați în consecință.

Evitați ferestrele pop-up sau blițurile camerei interne. Acestea vor deteriora expunerea și vor face ca imaginea să fie mai dură.

Casa dvs. duce lipsă de lumină naturală? Încercați să utilizați o lampă de birou sau un bliț extern pentru a vă lumina florile. Poziționați sursa de lumină deasupra și în spatele buchetului pentru cea mai profesională fotografie.

Cel mai bun unghi pentru fotografierea florilor

Șansele sunt că ați stat direct în fața buchetului și ați apăsat butonul. Corect? Nu e nimic în neregulă cu acest lucru, dar aveți nevoie de o fotografie mai neobișnuită.

Doar cele mai speciale imagini ies în evidență pe un flux aglomerat de social media. Într-o astfel de situație, încercați să fotografiați buchetul dintr-un unghi mai puțin evident.

Ghemuiți-vă și fotografiați în sus pentru un aspect mai îndrăzneț. O altă variantă este să stați cu picioarele pe scaun (în siguranță!) și să surprindeți toată veselia de sus.

Folosiți “regula treimilor” pentru a ghida o compoziție echilibrată. Pentru a face acest lucru, activați funcția camerei care împarte cadrul în nouă dreptunghiuri egale.

Poziționați obiectivul astfel încât buchetul să ajungă acolo unde se încrucișează liniile orizontale și verticale. Spațiul negativ vă ajută să îl transformați într-un punct focal natural și să vă echilibreze fotografia.

Cel mai bun obiectiv pentru fotografie

Cel mai bun obiectiv pentru fotografierea florilor trebuie să fie cel macro. Acesta mărește fiecare detaliu excepțional de aproape.

Folosiți un obiectiv de 60 mm sau un zoom de 60 mm pentru cea mai clară focalizare. Obiectivele de 50mm și 85mm sunt substituenți buni. Mai ales atunci când sunt combinate cu o deschidere largă pentru a lăsa mai multă lumină în cameră.

Dacă utilizați un iPhone, căutați o funcție macro încorporată sau utilizați zoom-ul obișnuit. Atingeți zona imaginii pe care doriți să vă concentrați și țineți degetul acolo.

Așteptați până când mesajul galben de blocare apare în partea de sus a ecranului. Acest lucru va opri camera să nu se concentreze în altă parte.

Puteți cumpăra obiective macro externe care se atașează la camera dvs. de la iPhone, dar acestea nu sunt esențiale.

Cum păstrați camera nemișcată atunci când faceți fotografii

Chiar și cele mai stabile mâini se luptă să țină o cameră complet nemișcată, pentru imagini cât mai clare. Folosiți un trepied, dacă aveți unul. Vă eliberează mâinile pentru a vă regla fin ecranul sau pentru a utiliza un bliț extern.

Dacă nu aveți un trepied, orice suport stabil (o cutie sau un scaun) vă ajută să faceți fotografiile mai clare.

Apăsarea butonului de declanșare poate face camera să tremure. Minimizați mișcarea folosind autodeclanșatorul sau telecomanda.

Cele mai bune filtre foto și aplicații de editare foto

Unii le-ar putea numi înșelătorii. Însă, poate fi distractiv să te joci cu aplicațiile de editare înainte de a dezvălui toate fotografiile pe Instagram.

Menținerea unei estetici consistente a imaginilor e o modalitate sigură de a atrage și mai mulți urmăritori. Indiferent dacă stilul dvs. este mai sobru sau estival, există o aplicație care vă ajută să vă exprimați.

Încercați să vă jucați cu setările de luminozitate, contrast și textură. Folosiți Lightroom, VSCO, Snapseed și Mextures până când vă stabiliți o editare personală. Când simțiți că entuziasmul se ridică în interior, știți că este timpul să vă împărtășiți imaginea.

Folosiți orice mijloc de editare dar păstrați fotografia credibilă.

Distribuie această postare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


WeCreativez WhatsApp Support
Suntem aici pentru orice întrebare legată de produse!
👋 Bună! Vă pot ajuta?