Floarea soarelui, cele 8 curiozități despre soarele în miniatură

Floarea Soarelui

Floarea soarelui, cele 8 curiozități despre soarele în miniatură

Postat de: Florarie Craiova Categorie: Flori Etichete: , , , , Comentarii: Un comentariu

Floarea soarelui, cele 8 curiozități despre soarele în miniatură. Minunată pentru a aduce o notă reală de sezon estival în orice buchet.

Luminoase și vesele, aceste flori iconice arată la fel ca un soare în miniatură. Nu există o floare mai bună pentru a răspândi bucuria verii. La această florărie Craiova ne place să le includem în buchete și aranjamente florale.

Pentru a descoperi întreaga noastră gamă de produse vă invităm să accesați secțiunea de magazin online. Pentru alte nelămuriri vă stăm la dispoziție în cadrul rubricii de contact.

Vă placea floarea-soarelui? Iată doar câteva informații despre ele care le fac cu atât mai incredibile. Articolul de blog vă este oferit cu drag de florărie online Craiova, alegerea dvs. pentru momente speciale.

Semnificația

Cu toate asocierile cu soarele, nu este de mirare că floarea este considerată o plantă foarte pozitivă. Transmite emoții precum fericirea, căldura, norocul, adorația și prietenia.

Sunt florile perfecte pentru a sărbători o ocazie veselă. De asemenea, sunt utile și pentru a înveseli pe cineva ce trece printr-un moment mai dificil.

Cadouri Personalizate

Floarea-soarelui este incredibil de utilă

Planta este originară din America de Nord și se cultivă de peste 4.500 de ani. Acest lucru se datorează parțial faptului că întreaga plantă este comestibilă. În aceste condiții, frunzele, tulpinile și rădăcinile ar putea fi utilizate ca hrană.

De fapt, floarea a fost cultivată ca hrană în America de Nord înaintea altor culturi, cum ar fi porumbul.

Floarea-soarelui era măcinată pentru a crea făină, iar semințele lor erau prăjite și mâncate. Așa cum se întâmplă și astăzi, uleiul de floarea soarelui era folosit pentru gătit.

Uleiul și pigmenții erau folosiți și pentru diverse produse cosmetice, cum ar fi coloranții. Nu în ultimul rând, tulpina putea fi utilizată în construcții.

Floarea-soarelui a devenit populară ca plantă decorativă când exploratorii spanioli au adus semințele în Europa. Acel moment avea loc prin anii 1500.

Floarea-soarelui chiar urmărește soarele

Nu numai că seamănă cu un soare în miniatură, chiar urmăresc corpul ceresc pe bolta senină. Acestea au propriile lor “ceasuri” biologice.

Le ajută să urmărească soarele pe măsură ce se deplasează de la est la vest în timpul zilei. Mai apoi, se vor întoarce la poziția inițială, peste noapte.

Cu toate acestea, procesul are loc atunci când sunt plante tinere, deoarece le ajută să crească în mod corect. Odată crescute complet, ele rămân orientate spre est. Din această poziție pot atrage albinele și alți polenizatori.

Mitologie și cultură

În mitologia greacă, floarea este adesea asociată cu mitul lui Clytie și Helios. Clytie era o nimfă a apelor și profund îndrăgostită de zeul soarelui Helios.

Din păcate, a părăsit-o pentru o altă zeiță. Se spune că Clytie l-a privit pe Helios traversând cerul în carul de aur zile întregi, fără mâncare sau apă.

În cele din urmă, ea a fost transformată în floarea-soarelui. Se spune că acesta este motivul pentru care planta stă tot timpul cu fața la soare.

Floarea-soarelui a avut, de asemenea, o importanță pentru vechii incași. A fost considerată un simbol pentru soare și au folosit-o ca parte a închinării lor în temple.

Floarea-soarelui poate deveni foarte înaltă

În medie, planta atinge o înălțime cuprinsă între 2 și 4 metri, dar pot deveni mult mai mari. Cea mai înaltă floarea-soarelui înregistrată vreodată a avut peste 9 metri.

Era nevoie de niște schele destul de elaborate pentru a o menține stabilă. A fost cultivată de Hans-Peter Schiffer în Germania, care deja depășise recordul de trei ori înainte.

Există mai multe soiuri

Cea mai comună și cunoscută floarea-soarelui este Helianthus Annus. Cu toate acestea, există de fapt 70 de specii diferite în familia Helianthus. Toate sunt originare din America de Nord și America Centrală.

Alături de floarea-soarelui galbenă tradițională, există și soiuri roșii sau albe. Nici floarea nu are întotdeauna acea forma tipică. Unele au flori ciufulite și pufoase precum Orange Sun.

Floarea-soarelui poate curăța lumea

Planta are o capacitate remarcabilă de a absorbi toxinele din aer, inclusiv metale toxice și radiații. Ce s-a întâmplat în urma dezastrelor nucleare precum cele care au avut loc la Cernobîl și Fukushima?

Oamenii de știință au plantat milioane de floarea-soarelui pentru a ajuta pământul să se refacă. În mod similar, au fost plantate și în zone cu concentrații mari de plumb.

În termeni științifici, sunt “hiperacumulatori”. Asta înseamnă că pot absorbi mult mai mulți contaminanți decât alte plante. Se crede că plantele dezvoltă această capacitate pentru a le face mai puțin tentante pentru ierbivore.

Planta este alcătuită din mai multe flori mici

S-ar putea să credeți că fiecare floarea-soarelui este doar o singură floare. Cu toate acestea, fiecare cap de floare este, de fapt, alcătuit din până la două mii de flori.

Aceste flori minuscule sunt pline de nectar necesar albinelor.

Distribuie această postare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Tocmai ați adăugat acest produs în coș:

WeCreativez WhatsApp Support
Suntem aici pentru orice întrebare legată de produse!
👋 Bună! Vă pot ajuta?