Cocktail, rețetele noastre florale super delicioase cu lavandă și trandafiri

Cocktail, rețetele noastre florale super delicioase cu lavandă și trandafiri

Cocktail, rețetele noastre florale super delicioase cu lavandă și trandafiri

Postat de: Florarie Craiova Categorie: Flori Etichete: , , , , , , , , , , Comentarii: Un comentariu

Cocktail, rețetele noastre florale super delicioase cu lavandă și trandafiri. Nu există nimic asemănător unui cocktail într-o zi fierbinte. Iar daiquiri trebuie să fie una dintre cele mai iconice și delicioase băuturi de vară.

Textura băuturii oferă o răcorire instantanee, perfectă pentru zilele însorite lungi în grădina personală.

Acest cocktail e realizat cu rom și, în mod tradițional, se folosesc fructe amestecate. De exemplu, căpșuni și banane, pentru a obține gustul caracteristic de fructe. Cu toate acestea, azi amestecăm lucrurile cu ceva puțin mai neobișnuit: arome florale!

Fie că preferați trandafirul sau lavanda, un cocktail floral perfect este la doar câțiva pași distanță…

Acest articol de blog este realizat cu drag pentru dvs. de florărie Craiova. Nu uitați să accesați secțiunea de magazin online. Descoperiți gama completă de flori pentru ocazii, cadouri, plante în ghiveci sau articole pentru nuntă și botez.

Cocktail Daiquiri de lavandă

Se pare că lavanda are un gust la fel de grozav ca mirosul și a crescut în popularitate la gătit. Este folosită în ​​preparatele dulci și în cele sărate, deopotrivă. Gândiți-vă la prăjituri, înghețate și chiar pâine coaptă de casă.

În băuturi, adaugă o aromă deosebită, pe bază de plante, cu o notă de citrice. Este o aromă florală minunată, perfectă pentru a vă bucura când lavanda e la apogeul sezonului, vara.

1. Daiquiri de lavandă:

 • 60 ml rom alb la alegere;
 • 30 ml suc de lămâie (proaspăt stors);
 • 20 ml sirop de lavandă;
 • cuburi de gheață.

2. Sirop de lavandă:

 • 30 g lavandă proaspătă sau uscată;
 • 200 ml de apă;
 • 400 g zahăr.

Metodă: cum se prepară siropul de lavandă

Cheia creării unei delicioase băuturi este siropul de lavandă. Vorbim despre o schimbare destul de simplă a siropului clasic utilizat în mod obișnuit în cocktail-uri. Cel mai bine este să pregătiți acest sirop în avans. Pur și simplu este nevoie de ceva timp pentru a-l pregăti și are un gust mai bun odată cu trecerea timpului.

Vă sugerăm un raport de 2:1 la zahăr și apă, astfel încât să se creeze un sirop mai bogat și aromat. Cu toate acestea, nu ezitați să ajustați rapoartele în funcție de propriile gusturi. Pentru a face siropul, aduceți la fierbere apa într-o oală și adăugați lavanda. Apoi, amestecați zahărul și asigurați-vă că este complet dizolvat.

Reduceți focul și lăsați amestecul să fiarbă timp de aproximativ 15 minute.

Scoateți oala de pe foc și lăsați amestecul să se infuzeze timp de o oră. Pentru o aromă mai puternică, lăsați siropul și mai mult timp, de preferat peste noapte. În cele din urmă, strecurați lavanda din amestec. Siropul dvs. este acum gata!

Notă: nu vă faceți griji dacă siropul de lavandă nu este purpuriu. De fapt, poate ieși adesea maro. Pentru acea culoare mai atrăgătoare, adăugați câteva afine sau mure în amestec pentru o notă mai naturală.

Pot fi amestecate în cocktail pentru o aromă suplimentară.

Prepararea unui cocktail de lavandă

Adunați siropul de lavandă, sucul de lămâie și romul. Se toarnă într-un agitator de cocktail cu cuburi de gheață și se agită bine timp de cel puțin 10 secunde. Strecurați amestecul într-un pahar de cocktail răcit.

Adăugați o crenguță de lavandă proaspătă ca garnitură. Pentru detalii suplimentare, presărați zahăr pe marginea paharului. Bucurați-vă!

Aceasta este o rețetă simplă, deci experimentați diferite ingrediente pentru a crea un nou profil de aromă. Încercați să adăugați fructe proaspete amestecate, cum ar fi pepenele verde sau afinele.

Cocktail Daiquiri de căpșuni congelate și trandafiri

Dacă vă place un pic de romantism suplimentar și aroma dulce a trandafirului, aceasta e băutura pe care o căutați. Toți trandafirii sunt comestibili. Însă, petalele de culoare mai închisă și soiurile de grădină au gustul cel mai pronunțat și parfumat.

Am adăugat căpșuni înghețate pentru un plus de aromă de fructe. Mai mult decât atât, reprezintă și o sursă de răcorire chiar și în cele mai fierbinți zile de vară.

1. Daiquri cu căpșuni și petale de trandafiri:

 • 60 ml rom alb, la alegere;
 • 30 ml suc de lămâie (proaspăt stors);
 • 20 ml sirop de trandafiri;
 • 30 g căpșuni proaspete;
 • 30 g căpșuni congelate;
 • cuburi de gheață.

2. Sirop din petale de trandafiri:

 • 30 g petale de trandafiri;
 • 200 ml de apă;
 • 400 g zahăr.

Metodă: cum se prepară siropul din petalele de trandafiri

Începeți cu siropul de trandafiri, utilizând aceeași metodă ca în cazul siropului de lavandă de mai sus. Doar înlocuiți lavanda cu petalele de trandafir. Adăugați toate ingredientele într-un blender până se omogenizează. Se toarnă în pahare și se adaugă lime și căpșuni în pahar, ca garnituri. Presărați câteva petale de trandafir deasupra pentru o notă finală.

Decorul atmosferei estivale poate fi completat cu trandafiri criogenați!

Distribuie această postare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


WeCreativez WhatsApp Support
Suntem aici pentru orice întrebare legată de produse!
👋 Bună! Vă pot ajuta?