Bujorii, istoria, informații intersante și modul de îngrijire al acestor flori

Bujorii

Bujorii, istoria, informații intersante și modul de îngrijire al acestor flori

Postat de: Florarie Craiova Categorie: Flori Etichete: , , , , , , , , Comentarii: Un comentariu

Bujorii, istoria, informații intersante și modul de îngrijire al acestor flori. Unele dintre florile noastre preferate la florărie Craiova.

Prin intermediul acestui articol de blog puteți afla mai multe despre frumoasa floare. Inclusiv despre istoria acesteia, detaliile interesante, modalitatea de îngrijire și multe altele.

La florărie Craiova dispunem de o gamă largă de buchete și aranjamente florale. În multe dintre acestea puteți găsi gingașele flori. Pentru o comandă personalizată vă invităm să intrați în contact cu noi.

Sezonul în care bujorii sunt în centrul atenției

Bujorii înfloresc din aprilie până în iunie. Sezonul începe cu bujorii de corali care apar mai întâi. Sunt urmați de cei clasici roz în primele zile ale verii.

Mulți dintre noi adorăm frumoasa floare sub formă de norișor, dar cât de multe știți cu adevărat despre ele? Continuați să citiți pentru a afla mai multe despre una dintre florile noastre preferate de vară.

Istoria bujorului

Există multe povești despre modul în care bujorul (Peony) și-a luat numele. Conform unei povești, numele provine din cuvântul grecesc Paeon.

În mitologia greacă, Paeon a fost medicul zeilor. Acesta l-a enervat pe profesorul său Asclepius după ce a extras un lichid lăptos din rădăcina unui bujor. În acest mod, Paeon a reușit să îl vindece pe Pluto.

Asclepius era zeul medicinei și al vindecării. El a amenințat că îl va ucide pe Paeon din gelozie și pentru că devenise mai inteligent decât profesorul. Zeus l-a salvat, transformându-l într-o floare frumoasă, bujorul.

Un alt mit leagă numele de nimfa pe nume Paeonia a cărei frumusețe a atras atenția lui Apollo. Din păcate, Afrodita a transformat-o în bujor. Această legendă este probabil cea care a dus la semnificația florii în epoca victoriană.

S-a raportat că bujorii datează din 1000 î.Hr. în grădinile Chinei. Până în secolul al VIII-lea, ajunseseră în Japonia, fiind principala țară producătoare de bujori.

În lumea orientală, bujorii erau folosiți în principal pentru proprietățile medicinale. Bujorul (rădăcina și semințele) era frecvent utilizat pentru a trata durerea de cap și astmul. În plus, ameliora și durerea asociată cu nașterea.

Mai recent bujorii sunt folosiți pentru calitățile lor ornamentale. Abia în 1789 floarea ajunge în Europa, începând să „cucerească” tot mai multe inimi iubitoare de frumos.

Informații interesante despre bujorii preferați

  • majoritatea bujorilor care se găsesc poate în grădina dvs. sunt hibrizi din soiuri originale;
  • există în jur de 40 de specii de bujori originare din Asia, Europa și America de Nord;
  • florile de bujor pot ajunge până la 25 cm în diametru;
  • sunt în formă de bol și disponibile în toate culorile, cu excepția albastrului;
  • bujorul înflorește de la sfârșitul primăverii până la începutul verii;
  • bujorul este capabil să efectueze auto-polenizarea;
  • petalele de bujor parțial gătite și îndulcite sunt consumate ca desert în China. De asemenea, pot fi consumate și sub formă de salată sau folosite ca garnitură pentru limonadă;
  • bujorul înseamnă romantism, eleganță, onoare, bogăție și abundență în limbajul florilor;
  • bujorul (rădăcina și semințele) a fost folosit frecvent în trecut pentru tratarea durerilor de cap și a astmului. În plus, era folosit și pentru ameliorarea durerilor asociate nașterii;
  • bujorul este una dintre cele mai populare flori folosite pentru pregătirea unor buchete de mireasă;
  • bujorul este floarea de stat din Indiana (SUA);
  • este o plantă perenă care poate supraviețui până la 100 de ani dacă este îngrijită în condiții optime.

Cum să aveți grijă de bujorii tăiați

Bujorii din buchetele noastre vor ajunge muguri, putând trece câteva zile pentru a începe să se deschidă. Dacă nu se deschid după câteva zile, s-ar putea să descoperiți o problemă în capătul tulpinii.

Se poate întâmpla ca orificiul tulpinii să fie acoperit de sevă, putând împiedica deschiderea. Pentru a le ajuta puțin, luați bujorul din buchet și poziționați tulpina sub un jet de apă la temperatura camerei. Astfel, puteți îndepărta seva.

Tăiați 2-3 cm din tulpina bujorului și întoarceți-vă la vaza dvs. pentru a vă rezolva problema. În aceste condiții, vă puteți bucura de bujori la cel mai înalt nivel. Lăsați floarea să vă umple acel aer din casă cu parfumul fabulos.

Nu uitați să accesați secțiunea de magazin online. În acest mod, descoperiți întreaga noastră gamă de flori pentru ocazii, coșuri cadou ori plante în ghiveci.

Instrucțiuni:

  1. scoateți ambalajul;
  2. tăiați tulpinile într-un unghi ascuțit;
  3. îndepărtați frunzele de pe tulpini care ajung sub linia apei;
  4. puneți florile într-o vază curată cu apă călduță și adăugați soluția nutrivită special destinată pentru plantă;
  5. poziționați vaza într-o zonă lipsită de curenți, căldură, soare direct sau fructe proaspete;
  6. asigurați-vă că vaza rămâne curată și schimbați apa la fiecare câteva zile.

Distribuie această postare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


WeCreativez WhatsApp Support
Suntem aici pentru orice întrebare legată de produse!
👋 Bună! Vă pot ajuta?